Πετρέλαιο: Απέφυγε τις μεγαλύτερες απώλειες που προκάλεσε δημοσίευμα της WSJ

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Απέφυγε τις μεγαλύτερες απώλειες που προκάλεσε δημοσίευμα της WSJ
Οι τιμές του πετρελαίου, που ήταν ήδη μειωμένες για τη συνεδρίαση, υποχώρησαν περισσότερο από 5% μετά την είδηση της WSJ.

Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι τιμές στα συμβόλαια πετρελαίου την Δευτέρα, ωστόσο σε υψηλότερα επίπεδα από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά τα οποία είχαν να παρατηρηθούν από τον Ιανουάριο, εξαιτίας δημοσιεύματος της Wall Street Journal στο οποίο αναφερόταν ότι η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του OPEC+ εξέταζαν το ενδεχόμενο μιας πιθανή αύξησης της ημερήσιας παραγωγής στη συνάντησή τους τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα επρόκειτο για μια προσθήκη έως και 500.000 βαρελιών την ημέρα στην παραγόμενη ποσότητα, η οποία θα έμπαινε υπό συζήτηση για τη συνεδρίαση του OPEC+ στις 4 Δεκεμβρίου.

Οι τιμές του πετρελαίου, που ήταν ήδη μειωμένες για τη συνεδρίαση, υποχώρησαν περισσότερο από 5% μετά την είδηση.

Ωστόσο, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε το δημοσίευμα οδηγώντας στο «σβήσιμο» μεγάλου μέρους των απωλειών. Ο υπουργός είπε ακόμα ότι η τρέχουσα μείωση της παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα θα συνεχιστεί για όλο το 2023, ενώ πρόσθεσε μάλιστα ότι ο OPEC ενδέχεται να παρέμβει με επιπλέον μειώσεις εάν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για την εξισορρόπηση του ισοζυγίου προσφοράς - ζήτησης.

Έτσι, το αμερικάνικο αργό παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 35 σεντς, ή 0,4%, για να κλείσει στα 79,73 δολάρια το βαρέλι ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου έχασε 7 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, για να κλείσει στα 80,04 δολάρια το βαρέλι.

To brent παράδοσης Ιανουαρίου, έκλεισε στα 87,45 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Απρόσμενη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC; - Διαψεύδει η Σ. Αραβία

gazzetta
gazzetta reader insider insider