Ευρωαγορές: Στο «πράσινο» αψηφώντας τις ανησυχίες για την Fed

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Στο «πράσινο» αψηφώντας τις ανησυχίες για την Fed
Οι Ευρωπαίοι επενδυτές αψήφησαν τις ανησυχίες για τις αυριανές ανακοινώσεις της Fed, με τις διαπραγματεύσεις να κλείνουν στο «πράσινο».

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν την Τρίτη οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed που αναμένονται αύριο, με τις ευρείες εκτιμήσεις να «ποντάρουν» σε μία νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75%. Ενώ αυτό το καθεστώς αναμονής δεν ευνοεί την σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, οι Ευρωπαίοι επενδυτές αψήφησαν τις ανησυχίες με τις διαπραγματεύσεις να κλείνουν στο «πράσινο».

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,53% στις 414,37 μονάδες ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε στα επίπεδα των 3.649 μονάδων, σημειώνοντας κέρδη 0,88%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,60% στις 13.333 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 ο οποίος κέρδισε 0,98% και έκλεισε στις 6.328 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε κέρδη 1,35% στις 7.190 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 23.797 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,48% στις 7.994 μονάδες.

Στο ταμπλό, «άλμα» περί το 38% σημείωσε η μετοχή της βρετανικής Ocado, στον απόηχο της ανακοίνωσης της συνεργασίας της εταιρείας διαδικτυακών πωλήσεων φρούτων και λαχανικών για την συνεργασία της με τη νοτιοκορεατική Lotte Shopping.

Επιχειρηματικά νέα

Καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε ο βρετανικός πετρελαϊκός «γίγαντας» BP.

Η τριμηνιαία κερδοφορία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 8,2 δισ. δολάρια έναντι 3,3 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τους αναλυτές να αναμένουν 6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το cnbc. Πρόκειται για τα δεύτερα καλύτερα τριμηνιαία κέρδη που έχει καταγράψει ποτέ στην ιστορία της η εταιρεία. Σημειώνεται πως στο προηγούμενο τρίμηνο του 2022, τα κέρδη είχαν ανέλθει σε 8,5 δισ. δολάρια, που ήταν και τα κέρδη-ρεκόρ.

Παράλληλα, ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε επιπλέον επαναγορά μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων. Η εξαιρετική πορεία της εταιρείας αποδίδεται και στο Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο που έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών στις τιμές εμπορευμάτων. Μάλιστα οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 45% από τον Ιανουάριο του 2022 έως τώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BP: Καλύτερα των αναμενομένων τα κέρδη γ' τριμήνου λόγω τιμών εμπορευμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider