Morgan Stanley: Τέλος στην υποαπόδοση της ευρωπαϊκής τεχνολογίας - Αναβάθμιση των μετοχών σε overweight

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Τέλος στην υποαπόδοση της ευρωπαϊκής τεχνολογίας - Αναβάθμιση των μετοχών σε overweight
Η άποψη της Morgan Stanley απηχεί εκείνη της Citigroup, η οποία αναβάθμισε τις παγκόσμιες μετοχές τεχνολογίας σε overweight την Πέμπτη.

Αναβάθμιση για τον ευρωπαϊκό κλάδο τεχνολογίας επεφύλασσαν οι αναλυτές της Morgan Stanley την Παρασκευή, «σαλπίζοντας» έτσι το τέλος της φετινής υποαπόδοσης των τεχνολογικών μετοχών της γηραιάς ηπείρου.

Μια ομάδα με επικεφαλής τον Graham Secker αναβάθμισε εις διπλούν τον κλάδο σε overweight από underweight, αναφέροντας ότι οι επενδυτές είναι πιθανό να επιστρέψουν στις αναπτυσσόμενες μετοχές μόλις η Fed αρχίσει να μετριάζει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

«Μπορεί να είμαστε λίγο νωρίς, αλλά το software θα πρέπει να είναι σχετικά ανθεκτικό σε οποιοδήποτε περαιτέρω selloff και οι αποτιμήσεις φαίνονται λογικές τώρα αφού η τεχνολογία της ΕΕ έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη υποαπόδοση της από το 2005», έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα τους

Η άποψη της Morgan Stanley απηχεί εκείνη της Citigroup, η οποία αναβάθμισε τις παγκόσμιες μετοχές τεχνολογίας σε overweight την Πέμπτη. Η τεχνολογία είναι ο τρίτος κλάδος με τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη φέτος με πτώση 32%, αντανακλώντας τη στροφή των επενδυτών προς αντίστοιχες μετοχές φθηνότερης αξίας. Ο όμιλος διαπραγματεύεται με 18,9 φορές προθεσμιακά κέρδη, κοντά στα χαμηλά πανδημίας και κάτω από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας, 21,1 φορές.

«Ενώ η τεχνολογία δεν πρόκειται ποτέ να εμφανιστεί ως ιδιαίτερα φθηνή από πάνω μέχρι κάτω, σημειώνουμε ότι οι αποτιμήσεις επανέρχονται σε πολύ πιο ενδιαφέροντα επίπεδα», έγραψε ο Secker.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναβάθμισαν τις ευρωπαϊκές μετοχές software σε overweight από neutral και το τεχνολογικό hardware και τους ημιαγωγούς σε neutral από underweight.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Morgan Stanley αυξάνει τις προβλέψεις για την τιμή του Brent, μετά την απόφαση του OPEC+

gazzetta
gazzetta reader insider insider