Ρωσία: Οι μεγαλύτερες απώλειες από την αρχή του πολέμου στο χρηματιστήριο της Μόσχας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Οι μεγαλύτερες απώλειες από την αρχή του πολέμου στο χρηματιστήριο της Μόσχας
Το ρούβλι καταγράφει άνοδο στην αγορά συναλλάγματος, εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει η υποχώρηση της βρετανικής στερλίνας  έναντι του δολαρίου.

Τις μεγαλύτερες απώλειες από την αρχή του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία έφτασε να σημειώνει τη Δευτέρα το χρηματιστήριο της Μόσχας, στον απόηχο του κλίματος που έχει δημιουργήσει η απόφαση του προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη μερική επιστράτευση στη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δείκτης MOEX στην αγορά της Ρωσίας έφτασε να χάνει έως και 8% στις 1.912,7 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο του από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως η ρωσική οικονομία αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με νέες κυρώσεις από τις χώρες της Δύσης, μετά από την απόφαση του Πούτιν για τη μερική επιστράτευση 300.000 εφέδρων και τα δημοψηφίσματα σε 4 περιοχές της Ουκρανίας που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές (Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) για προσάρτηση του στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Κέρδη για το ρούβλι

Αντίθετα με τη χρηματιστηριακή αγορά της Ρωσίας, το ρούβλι καταγράφει άνοδο στην αγορά συναλλάγματος, εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει η υποχώρηση της βρετανικής στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Στις 13:00 της Δευτέρας το ρούβλι ενισχυόταν 0,4% έναντι του δολαρίου (με την ισοτιμία στα 57.67 ρούβλια για 1 δολάριο) και κατά 0,7% έναντι του ευρώ (με την ισοτιμία στα 56.89 ρούβλια ανά 1 ευρώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Το brent κάτω από τα 85 δολάρια ανά βαρέλι - Πρώτη φορά από τον Ιανουάριο

Σε χαμηλές πτήσεις το ευρώ μετά το ιταλικό εκλογικό αποτέλεσμα, περιορισμός των απωλειών στη στερλίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider