Credit Suisse: «Κατάρρευση» του πληθωρισμού θα πυροδοτήσει ισχυρό χρηματιστηριακό ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: «Κατάρρευση» του πληθωρισμού θα πυροδοτήσει ισχυρό χρηματιστηριακό ράλι
Νωρίτερα του αναμενομένου θα «παγώσει» την αύξηση των επιτοκίων η Fed, εκτιμά ο χρηματοπιστωτικός οίκος.

Νωρίτερα του αναμενομένου θα «παγώσει» την αύξηση των επιτοκιών η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) εκτιμά ο χρηματοπιστωτικός οίκος Credit Suisse, πρόβλεψη που αποδίδει στην εκτιμώμενη υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό θα «πυροδοτήσει» ισχυρό ράλι στις αγορές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναλυτής του οίκου, Τζόναθαν Γκόλουμπ στο CNBC.

Ο ίδιος συνέχισε πως η εκτίμηση αυτή φαίνεται να έχει ήδη αποτιμηθεί από την αμερικανική αγορά, καθώς «ο καθένας από εμάς μπορεί να δει πως η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια έχει υποχωρήσει και πως (η τιμή) του πετρελαίου έχει υποχωρήσει. Το βλέπουμε ακόμα και στα τρόφιμα. Επομένως, έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στα (μακροοικονομικά) μεγέθη. Και αυτό σηματοδοτεί ισχυρή δυνατότητα θετικών (εξελίξεων)». Ο ίδιος αναλυτής είχε επισημάνει σε ξεχωριστό σημείωμα του εν όψει των στοιχείων πληθωρισμού των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν σήμερα πως η «κατάρρευση» του πληθωρισμού θα λάβει χώρα στους επόμενους 12 με 18 μήνες. Το εν λόγω ενδεχόμενο εκτιμά πως θα οδηγήσει την Fed στο να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων, πρόβλεψη που τοποθετεί σε χρονικό πλαίσιο τεσσάρων με έξι μηνών.

Τέλος ανέφερε πως «η αγορά εκτιμά ότι με την έλευση του πρώτο τριμήνου και συνέχιση της τωρινης πορείας ομαλοποίησης, τότε η Fed είτε θα σταματήσει είτε θα σηματοδοτήσει ότι θα σταματάσει την αύξηση των επιτοκίων» και συνέχισε πως «αν το κάνουν αυτό, τότε το χρηματιστήριο θα θέλει να βγει μπροστά από αυτό. Η χρηματιστηριακή αγορά θα απογειωθεί πραγματικά» .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JPMorgan: «Βλέπει» ήπια προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας, όχι ύφεση

JP Morgan: Υψηλά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες και νέες τιμές στόχοι

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider