Ευρωαγορές: «Χτίζουν» δειλά δειλά στα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: «Χτίζουν» δειλά δειλά στα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας
Με θετικά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, συνεχίζοντας τη θετική τάση που καταγράφηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, δίνοντας συνέχεια στην ανοδική τάση που καταγράφηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 441,39 μονάδες, με μεγαλύτερο κερδισμένο τις μετοχές του κλάδου υγείας.

Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη χάνει 0,14% στις 13.779 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,14% στις 7.511 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,01% στις 6.556 μονάδες. Στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,49% στις 22.970 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κυμαίνεται στις 8.401 μονάδες με οριακά κέρδη.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας παράδοσης γευμάτων Hellofresh κάνει «άλμα» άνω του 8% για να βρεθεί στην κορυφή του Stoxx 600. Άλμα άνω του 7% και για τη μετοχή της Uniper.

Την Παρασκευή, οι ευρωαγορές κινήθηκαν ανοδικά καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, συμπεριλαμβανομένων των προκαταρκτικών στοιχείων για το βρετανικό ΑΕΠ β' τριμήνου, των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας αλλά και των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή Ιουνίου της Ευρωζώνης.

Πάντως, οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, βλέπουν πλέον ότι μια ύφεση στην Ευρωζώνη είναι πιο πιθανό να συμβεί, παρά να μην συμβεί. Με «φόντο» την ενεργειακή κρίση που απειλεί να ανεβάσει κι άλλο τον πληθωρισμό, η πιθανότητα συρρίκνωσης του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα (όπως ορίζεται τεχνικά η ύφεση) έχει αυξηθεί στο 60%, από το 45% προηγούμενης έρευνας και από το 20% που ήταν πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ και μία από τις πλέον εκτεθειμένες στη μείωση της ροής ρωσικού φυσικού αερίου, είναι πιθανό να μείνει στάσιμη ήδη από αυτό το τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider