Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street - «Βαρίδι» η Nvidia με απώλειες 6%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street - «Βαρίδι» η Nvidia με απώλειες 6%
Διαδοχικές αλλαγές προσήμων στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή των επικαιροποιημένων στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε μία άνευρη και με διαδοχικές αλλαγές προσήμων συνεδρίαση, εν αναμονή των επικαιροποιημένων στοιχείων για το ύψος του πληθωρισμού στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, τα οποία αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρά κέρδη 0,09% στις 32.832 μονάδες, παρά το γεγονός πως τις πρώτες ώρες των συναλλαγών βρέθηκε να ενισχύεται ως και κατά 300 μονάδες, υπερβαίνοντας προσωρινά το ψυχολογικό φράγμα των 33.000 μονάδων.

Μικρές απώλειες της τάξης του 0,12% για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.140 μονάδες, με την «Μητέρα των Αγορών» να προσπαθεί να διευρύνει το ανοδικό σερί της, καθώς μετρά τρεις συνεχόμενες εβδομάδες κερδών, που της επέτρεψαν να ξανακερδίσει τις 4.000 μονάδες.

Οριακή πτώση 0,1% στις 12.644 μονάδες και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος «πλήρωσε» τις ισχυρές απώλειες της Nvidia, με τον κολοσσό του κλάδου να ανακοινώνει πως τα έσοδα στο β' τρίμηνο χρήσης ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Nvidia ανακοίνωσε την Δευτέρα πως τα συνολικά της έσοδα για το β' τρίμηνο υποχώρησαν στα 6,7 δισ. δολάρια, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο τζίρος να ξεπεράσει τα 8,1 δισ. δολάρια, γεγονός που προκάλεσε «βουτιά» άνω του 6% για τον τίτλο της εταιρείας, ενώ συμπαρέσυρε σε απώλειες και τις μετοχές των ανταγωνιστριών AMD και Broadcom.

Στον αντίποδα, με άνοδο 2% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Disney, οδηγώντας την άνοδο στον βιομηχανικό δείκτη.

Μάκρο

Αξιοσημείωτη κάμψη κατέγραψαν τον Ιούλιο οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς η πτώση στις τιμές των καυσίμων ενισχύουν την αισιοδοξία πως οι αυξήσεις σε τρόφιμα και στέγαση θα αποκλιμακωθούν τους προσεχείς μήνες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Έρευνα Προσδοκιών Καταναλωτή της Fed της Νέας Υόρκης που διενεργείται σε μηνιαία βάση, αναλυτές και παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως ο πληθωρισμός το 2023 θα διαμορφωθεί στο 6,2% και στο 3,2% τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έπιασε» εκ νέου τα 1.800 δολάρια o χρυσός - Άνοδος σχεδόν 4% για το ασήμι

Κέρδη 2% για το πετρέλαιο

Ευρωαγορές: «Με το δεξί» οι διαπραγματεύσεις της εβδομάδας - Στοιχεία και αποτελέσματα στο επίκεντρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider