Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street - «Έσβησαν» τα αρχικά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street - «Έσβησαν» τα αρχικά κέρδη
Μικρή άνοδος για τον τεχνολογικό δείκτη, ο οποίος έχασε γρήγορα τα κέρδη που έφταναν ως το +1,5%.

Τελευταία ενημέρωση 20.52

Σε αναζήτηση προσήμου βρίσκονται οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς τα αρχικά κέρδη που σημείωναν οι S&P 500 και Nasdaq εξανεμίστηκαν εξαιτίας της επιφυλακτικότητας που προκαλούν στους επενδυτές οι επιδόσεις της Nvidia κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Ωστόσο, η προσπάθεια διεύρυνσης του ανοδικού σερί των τελευταίων τριών εβδομάδων συνεχίζει να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει μικρά κέρδη 104 μονάδων ή 0,32% στις 32.908 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,14% και βρίσκεται στις 4.149 μονάδες.

Οριακές διακυμάνσεις, τέλος, σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα των 12.655 μονάδων, σημειώνοντας μικρή πτώση 0,02%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ισχυρές απώλειες άνω του 8% σημειώνει η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού Nvidia, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα συνολικά της έσοδα για το β' τρίμηνο υποχώρησαν στα 6,7 δισ. δολάρια, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο τζίρος να ξεπεράσει τα 8,1 δισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή, σημαντική πτώση 12% καταγράφει και ο τίτλος της Palantir, καθώς η εταιρεία αμυντικών συστημάτων ανακοίνωσε ζημιές για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρά κέρδη 3 σεντς/μετοχή. Τα συνολικά έσοδα της Palantir διαμορφώθηκαν στα 473 εκατ. δολάρια, οριακά υψηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider