Χρηματιστήριο: «Χαμηλές πτήσεις» και άλλη μία ημέρα με φτωχό τζίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Χαμηλές πτήσεις» και άλλη μία ημέρα με φτωχό τζίρο
Η επιφυλακτικότητα και η επιλεκτικότητα των Ελλήνων επενδυτών είναι το χαρακτηριστικό της περιόδου.

Σε «χαμηλές πτήσεις» κινήθηκε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, και, αν και κατάφερε τελικά την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης να «γυρίσει» σε θετικό έδαφος, κατέγραψε για άλλη μία ημέρα «φτωχό» τζίρο, δείγμα της επιφυλακτικότητας που κυριεύει τους Έλληνες επενδυτές.

Το ίδιο κλίμα αβεβαιότητας, άλλωστε, επικρατεί σήμερα και στις ευρωπαϊκές αγορές, με την ήπειρο στο σύνολο της να «χορεύει» στους ρυθμούς του φόβου για ένα επερχόμενο ενεργειακό black out.

Έτσι, την Τρίτη, ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 806,11 μονάδες, και με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται μόλις στα 35,39 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap ενισχύθηκε κατά 0,24% ενώ ο Mid Cap υποχώρησε 0,02%, με τον Πετρελαϊκό δείκτη να κερδίζει 2,14% και τα Προσωπικά και Οικιακά Προϊόντα 0,67%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Τηλεπικοινωνίες με 1,50%% και ακολούθησαν οι Πρώτες Ύλες με -0,68%. Οι τράπεζες ενισχύθηκαν 0,64%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν η Τέρνα Ενεργειακή με κέρδη 2,91% και η Motor Oil με 2,82%, ενώ στον αντίποδα το ΕΧΑΕ έχασε 1,43% και η Βιοχάλκο έκλεισε στο -1,14%.

Στα ταμπλό η Real Consulting κέρδισε 8,33% και η Ντόπλερ 8,16% ενώ η Μπήτρος και ο Ακρίτας «τερμάτισαν» στο -20%.

Ανοδικά κινήθηκαν 57 μετοχές, 46 πτωτικά και 62 έμειναν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρή πρεμιέρα εβδομάδας στο Χρηματιστήριο - Πάνω από τις 800 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider