Αρνητικό «γύρισμα» στην Wall Street, με την προσοχή στις εταιρικές εξελίξεις - «Βαρίδι» η Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό «γύρισμα» στην Wall Street, με την προσοχή στις εταιρικές εξελίξεις - «Βαρίδι» η Apple
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη.

Με απώλειες ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα της εβδομάδας η Wall Street, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να διαγράφει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη και να κλείνει στα χαμηλά της μέρας, εν μέσω των ανησυχιών για το ενδεχόμενο ύφεσης στην οικονομία και με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones απώλεσε 0,69% ή 216,51 μονάδες στις 31.071 μονάδες.

Ο S&P 500 έπεσε 0,87% ή 33,76 μονάδες στις 3.829 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,81% ή 925,37 μονάδες στις 11.360 μονάδες.

Η Apple επηρέασε προς τα κάτω την αγορά

Κύριος λόγο για το αρνητικό γύρισμα στις αμερικανικές μετοχές ήταν η είδηση πως η Apple θα προχωρήσει με τον περιορισμό των προσλήψεων και των δαπανών της για το 2023, σε ένα σημάδι πως οι μεγάλες επιχειρήσεις αρχίζουν να αφομοιώνουν στη στρατηγική τους το σενάριο για ύφεση στην αμερικανική οικονομία το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η μετοχή της Apple κατέγραψε απώλειες κοντά στο 2%.

Παρόμοια πολιτική φαίνεται πως ακολουθεί και η Goldman Sachs, για περιορισμό των προσλήψεων και ενδεχόμενο μείωσης μισθών, στον απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές συνεχίζουν να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της, ενόψει της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed την επόμενη εβδομάδα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο μέγεθος των αυξήσεων των επιτοκίων της τράπεζας, με την αύξηση του κόστους δανεισμού που προκύπτει από τις κινήσεις της Fed να εντείνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Εμπορεύματα

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου για τη Δευτέρα, φτάνοντας πάνω από τα επίπεδα των 100 δολαρίων ανά βαρέλι για πρώτη φορά μετά από μια εβδομάδα.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Αυγούστου, ενισχύθηκαν 5,01 δολάρια ή 5,1% στα 102.60 δολάρια ανά βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, ενισχύονται το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) 5,18% ή 5,25 δολάρια στα 106.41 δολάρια ανά βαρέλι.

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε την εβδομάδα ο χρυσός, με τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου να βάζουν τέλος σε ένα σερί 3 αρνητικών συνεδριάσεων.

Τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου, παράδοσης Αυγούστου, ενισχύθηκαν 0,4% ή 6,60 δολάρια στα 1.710,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Μάκρο

Κατακόρυφη πτώση κατέγραψε η εμπιστοσύνη στον κλάδο των κατασκευών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη NAHB που καταρτίζει η Wells Fargo.

O δείκτης υποχώρησε κατά 12 μονάδες φτάνοντας στις 55. Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στα 37 χρόνια ιστορίας του δείκτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Έφτασε σε υψηλό μήνα, με ράλι +6%

Τρεις «γκουρού» των αγορών προειδοποιούν για τους μελλοντικούς οικονομικούς κινδύνους

Δέκα σημεία που διαφοροποιούν τη σημερινή κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση του 2008

gazzetta
gazzetta reader insider insider