Ισχυρή πρεμιέρα εβδομάδας στο Χρηματιστήριο - Πάνω από τις 800 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ισχυρή πρεμιέρα εβδομάδας στο Χρηματιστήριο - Πάνω από τις 800 μονάδες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Τραπεζική ώθηση στην ελληνική αγορά για τη Δευτέρα, αλλά με ιδιαίτερα περιορισμένο τζίρο.

Έντονη άνοδο κατέγραψε για τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να επωφελείται από το θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά και με τον τζίρο να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σημειώνεται πως παρά το ότι το ΧΑ έκλεισε κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό της μέρας, ο περιορισμένος τζίρος και η αξία των συναλλαγών στη Λεωφόρο Αθηνών δείχνουν την απροθυμία των επενδυτών για να... ξεκολλήσουν προς υψηλότερα επίπεδα από τις 800 μονάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με άνοδο 1,21% στις 804,24 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 29 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 804,75 μονάδες και χαμηλό στην τιμή ανοίγματος, στις 798,14 μονάδες.

Ο Large Cap κέρδισε 1,13% στις 1.917 μονάδες, o Mid Cap ενισχύθηκε 1,82% στις 1.326 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ανέβηκε 2,31% στις 459,54 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, άνοδο 3,66% σημείωσε η Εθνική Τράπεζα και κέρδη 3,44% η Τράπεζα Πειραιώς.

Αντίθετα, απώλειες 2,4% έγραψε η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Μην αφήνετε τα ζώα σας πίσω» - Ο Λιβάνιος στη δομή των Βιλίων - Το δείπνο της... Τεχνητής Νοημοσύνης

Κατασχεμένα ακίνητα: Το «σκορ» του οφειλέτη ξεκλειδώνει τις πωλήσεις - Πώς βαθμολογεί η ΑΑΔΕ

Το στεγαστικό επιτείνει τη δημογραφική κρίση - Αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας οι νέοι και παραμένουν στην πατρική εστία

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider