Χρηματιστήριο: «Ξεφούσκωσε» η ανοδική κίνηση - «Μάχη» για το πρόσημο με «βαρίδι» τις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: «Ξεφούσκωσε» η ανοδική κίνηση - «Μάχη» για το πρόσημο με «βαρίδι» τις τράπεζες
Δεν ήταν αρκετή η αρχική ανοδική κίνηση με τις τράπεζες να πιέζουν τον δείκτη προς τα κάτω.

Τελευταία ενημέρωση 14:20

«Ξεφούσκωσαν» οι ανοδικές τάσεις που καταγράφονταν νωρίτερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους Έλληνες επενδυτές να κάνουν προσπάθεια για συντονισμό με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους σε μια προσπάθεια να «ξεχαστεί» το πρώτο εξάμηνο του έτους που σημειώθηκαν σημαντικές απώλειες, αλλά η «βουτιά» του τραπεζικού δείκτη συμπαρασύρει την συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως η εισηγμένη Ideal Holdings, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 74,99% της Coleus Packaging (pty) Limited που εδρεύει στην Ν. Αφρική, έπειτα από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ν. Αφρικής. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα της Coleus Packaging θα ενοποιούνται στα αποτελέσματα της Ideal Holdings με αρχή το 3ο τρίμηνο του 2022, δηλαδή από την 1η Ιουλίου 2022 και μετά.

Υπενθυμίζεται επιπλέον, πως την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή της εταιρείας αξιοποίησης και εκμετάλλευσης ακινήτων Dimand στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 8.873.423 μετοχές, εκ των οποίων οι 8.693.165 μετοχές αφορούσαν σε ζήτηση στα €15,00 ανά μετοχή, ήτοι ποσό 130,4 εκατ. ευρώ. Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι και σύμβουλοι έκδοσης για την εισαγωγή του συνόλου των κοινών μετοχών της Dimand στο χρηματιστήριο ήταν η Alpha Bank και η Eurobank.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της Δημόσιας Εγγραφής, ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Τράπεζας Γιάννης Εμίρης, δήλωσε σχετικά: «Σε ένα περιβάλλον εκτεταμένης αβεβαιότητας για τις διεθνείς χρηματαγορές, η Δημόσια Εγγραφή για την εισαγωγή της Dimand στο ελληνικό Χρηματιστήριο, και η θερμή ανταπόκριση από τους επενδυτές, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής αγοράς. Αποτελεί, επίσης, ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς το άνοιγμα μίας κλειστής, μέχρι πρότινος, για τη χώρα μας, αγοράς – αυτής των Δημόσιων Εγγραφών. Ευελπιστούμε ότι η δυναμική της συναλλαγής αυτής θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και σε άλλες δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις προς την ίδια κατεύθυνση. Η Alpha Bank, ο αξιόπιστος εταίρος των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων εδώ και πολλές δεκαετίες, θα παραμείνει δραστήρια στον χώρο, φέρνοντας στην επενδυτική κοινότητα νέες, υψηλής ποιότητας και δυναμικής, συναλλαγές».

Η κίνηση στα ταμπλό

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης κινείται με συνεχείς μεταβολές στο όριο, με άνοδο 0,08% στις 806,43 μονάδες, με τζίρο στα 21,44εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap υποχωρεί 0,05% ενώ ο Mid Cap κερδίζει 0,28%.

Στους επιμέρους δείκτες, στους «χαμένους» ξεχωρίζουν το Εμπόριο με -1,64% αλλά και ο Τραπεζικός δείκτης με -2,82%. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν τα Προσωπικά είδη με 1,59% και τα Ταξίδια με 1,32%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν ο ΟΤΕ με 2,60% και η Aegean με 2,53%, ενώ την μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν η Alpha με -3,28% και η Πειραιώς με -2,39%.

Ανοδικά κινούνται 48 μετοχές, 51 πτωτικά και 15 παραμένουν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΧΑΕ: Ο Θεόδωρος Ζάρρος νέος Επιτελικός Διευθυντής Τεχνολογίας

Ideal: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 74,99% της Coleus Packaging

Εμίρης (Alpha Bank): Η επιτυχής Δημόσια Εγγραφή της Dimand συνιστά αναγνώριση της δυναμικότητάς της

gazzetta
gazzetta reader insider insider