Συγκρατημένα ανοδικά το χρηματιστήριο με «φτωχό» τζίρο

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συγκρατημένα ανοδικά το χρηματιστήριο με «φτωχό» τζίρο
Το επενδυτικό κλίμα δείχνει επηρεασμένο από την τάση διεθνούς υποχώρησης στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, καθώς η απειλή της ύφεσης γίνεται ολοένα και πιο ορατή. 

Με μικρές διακυμάνσεις γύρω από τα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με το επενδυτικό κλίμα να δείχνει σαφώς επηρεασμένο από την τάση διεθνούς υποχώρησης στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, καθώς η απειλή της ύφεσης γίνεται ολοένα και πιο ορατή.

Με συνεχείς μεταβολές στο «χρώμα» του προσήμου, οι επενδυτές δείχνουν διάθεση να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο με την Τετάρτη, όπου κατάφεραν, εν αντιθέσει με τους ευρωπαίους ομολόγους τους, να «ελέγξουν» την συνεδρίαση κλείνοντας 0,50% χαμηλότερα.

Ωστόσο, μια ισχυρή ανοδική αντίδραση μοιάζει δύσκολη, καθώς οι αγοραστές είναι εξαιρετικά συγκρατημένοι και το επίπεδο του τζίρου κυμαίνεται σε «φτωχά» επίπεδα.

Έτσι, ο γενικός δείκτης σημειώνει μια άνοδο της τάξης του 0,2% στις 838 μονάδες, με τον τζίρο στα 3,67 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap κερδίζει 0,19% ενώ ο Mid Cap κινείται οριακά 0,01%. Στους κλαδικούς δείκτες διακρίνονται Τηλεπικοινωνίες με κέρδη 1,13% και Εμπόριο με 1,03%, ενώ τις σημαντικότερες απώλειες σημειώνουν Ταξίδια με -0,75% και Τρόφιμα με -0,52%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί οριακά 0,08%,

Στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης την υψηλότερη άνοδο καταγράφουν ΔΕΗ με 2,43%, Μυτιληναίος με 1,28% και ΟΤΕ με 0,98%. Αντίθετα, μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν Alpha με -1,30, Marfin με -1,21% και Τέρνα Ενεργειακή με -0,97%.

Στα ταμπλό, ξεχωρίζουν ΛΑΝΑΚΑΜ με άνοδο 5,02% και ΑΛΟΥΜΥΛ με 3,53%, ενώ στις χαμηλότερες θέσεις βρίσκονται ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ με -4,55% και Ιατρικό Αθηνών με -4,52%.

Ανοδικά κινούνται 39 μετοχές, πτωτικά 29, και σταθερές παραμένουν 10.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο φόβος της ύφεσης φέρνει απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χρηματιστήριο: Σε πάνω από 30 εισηγμένες «τρέχει» πρόγραμμα buy back

gazzetta
gazzetta reader insider insider