Περιορίζονται τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές - Πτώση στον ιταλικό FTSE MIB

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιορίζονται τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές - Πτώση στον ιταλικό FTSE MIB
Κυριαρχούν οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία και την ευλογιά των πιθήκων.

Τελευταία Ενημέρωση 13:20

Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και περιορισμένα σε σχέση με το άνοιγμα, εν μέσω των φόβων για την παγκόσμια οικονομία, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να ενισχύεται 0,38% και τον Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο 0,25%.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει κέρδη 0,57%, στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύεται οριακά 0,04%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,93%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 0,92%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,54%.

Τα κέρδη έρχονται έπειτα από μια ταραχώδη εβδομάδα. Παρά το θετικό κλείσιμο της Παρασκευής, η προηγούμενη εβδομάδα σημαδεύτηκε με αρνητικό πρόσημο στην Ευρώπη, ενώ και οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν με αρνητικά πρόσημα, με τον S&P να μπαίνει σε bear market.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ευλογιά των πιθήκων, που προκαλεί ανησυχίες.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, συγκεντρώνοντας πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο. Η φετινή σύνοδος κορυφής έρχεται μετά από αρκετά χρόνια πανδημίας Covid-19 και εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Στα επιχειρηματικά, οι μετοχές της Siemens Gamesa ενισχύονται άνω του 6%, έπειτα από την προσφορά της Siemens Energy να εξαγοράσει όλες τις υπόλοιπες μετοχές, έναντι 4,06 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider