Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο - Εβδομαδιαία άνοδος 2,5% για το WTI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο - Εβδομαδιαία άνοδος 2,5% για το WTI
Για την εβδομάδα, το WTI κατέγραψε άνοδο 2,5%, ενώ το brent ενισχύθηκε 0,9%. 

Το πετρέλαιο διέγραψε τις απώλειες που είχε στην αρχή της συνεδρίασης σήμερα και έκλεισε με ήπια κέρδη, τόσο σε ημερήσιο, όσο και σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ωστόσο η άνοδος περιορίστηκε από τις απώλειες της Wall Street.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού (WTI), παράδοσης Ιουλίου, κέρδισαν 39 σεντς ή 0,4% κλείνοντας στα 10,28 δολάρια ανά βαρέλι στο New York Mercantile Exchange.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουλίου, ανέβηκαν 0,4% ή 0,51 σεντς στα 112.55 δολάρια ανά βαρέλι, στον ICE Futures Europe.

Για την εβδομάδα, το WTI κατέγραψε άνοδο 2,5%, ενώ το brent ενισχύθηκε 0,9%.

«Το αργό παραμένει παγιδευμένο μεταξύ της αυστηρής νομισματικής πολιτικής που επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και της σύσφιξης στην παγκόσμια αγορά καυσίμων», επισήμανε ο αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen, σε σημείωμά του και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να επειδεινώθεί, μόλις η Κίνα καταφέρει να άρει τα lockdown, τα οποία έχουν πλήξει την οικονομία της και έχουν μειώσει τη ζήτηση για εμπορεύματα συνολικά.

To WTI πήρε μια ώθηση τις προηγούμενες ημέρες, όταν η Κίνα ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να μειώνει τους περιορισμούς στο lockdown που ισχύει στην Σανγκάη, όμως τα κέρδη περιορίστηκαν εξαιτίας της αβέβαιης πορείας της ζήτησης.

Το αργό δέχθηκε πίεση και από την πτωτική πορεία της Wall Street σήμερα, σύμφωνα με τους αναλυτές. Ενδοσυνεδριακά, το ασταμάτητο sell-off «έσπρωξε» τον S&P 500 20,7% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου, με τον δείκτη να καταγράφει το πρώτο «bear market» που έχει σημειωθεί στην αγορά, από την πτώση του Μαρτίου του 2020, στις αρχές της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εβδομαδιαία άνοδος 1,7% για τον χρυσό - Έσπασε το χειρότερο πτωτικό σερί από το 2018

gazzetta
gazzetta reader insider insider