Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στις ευρωαγορές - Απώλειες 5% για την HSBC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το πτωτικό σερί στις ευρωαγορές - Απώλειες 5% για την HSBC
Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, επιβαρυμένη τόσο από την εκτόξευση του πληθωρισμού και την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες όσο και από την ανησυχία που προκαλεί η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η επενδυτική ψυχολογία παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, επιβαρυμένη τόσο από την εκτόξευση του πληθωρισμού και την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες όσο και από την ανησυχία που προκαλεί η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε στις 441,1 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,9%, με τους κλάδους των τραπεζών, της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας να οδηγούν την πτώση. O Eurostoxx 50 έκλεισε στις 3.725,63 μονάδες, χάνοντας 0,85%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη έκλεισε στις 13.756 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,2%, ενώ στο Παρίσι ο γαλλικός CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.414 μονάδες, με απώλειες 0,54%.

Οριακά κέρδη για τον βρετανικό FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος έκλεισε στις 7.386 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,08%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,95% στις 23.681 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8.439 μονάδες, με πτώση 1,58%.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες που ξεπέρασαν το 5% κατέγραψε ο τίτλος της HSBC στον απόηχο των ανακοινώσεων της τράπεζας για τις επιδόσεις της στο α' τρίμηνο του 2022, ενώ σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε η μετοχή της ελβετικής UBS, παρά το γεγονός πως τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Απώλειες 5%, τέλος, και για την AB Foods, η οποία νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε πως θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ανατιμήσεις των προϊόντων της, καθώς πλήττεται σημαντικά από τις πληθωριστικές πιέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιταχύνεται το sell off στη Wall Street - Απώλειες 3,4% για τον Nasdaq

Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο υπό το φόβο νέων lockdown στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider