Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Tο «σήμα» της Fed για επιτάχυνση της σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής ενέτεινε την επιφυλακτικότητα.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς το «σήμα» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για επιτάχυνση στις δράσεις με στόχο τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής ενέτειναν την επιφυλακτικότητα μεταξύ των επενδυτών.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε στις 455,02 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,21%, με τον πετρελαϊκό κλάδο να οδηγεί την πτώση υποχωρώντας κατά 1,9%, ενώ οι μετοχές του ιατροφαρμακευτικού τομέα κατέγραψαν άνοδο 1,4%.

Ο δείκτης Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 3.800,02 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,65%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,52% στις 14.078 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που έκλεισε με απώλειες 0,57% στις 6.461 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και στο Λονδίνο, με τον βρετανικό FTSE 100 να κλείνει σε αρνητικό έδαφος στις 7.551 μονάδες, χάνοντας 0,47%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,59% στις 24.302 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8.467, με απώλειες 0,17%.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες που άγγιξαν το 8,5% κατέγραψε ο τίτλος της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo, μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την JPMorgan, ενώ στον αντίποδα κέρδη σχεδόν 7% σημείωσε ο τίτλος της ιταλικής εταιρείας διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων και αεροδρομίων Atlantia, στον απόηχο της φημολογίας για εξαγορά της από τα επενδυτικά fund Global Infrastructure Partners και Brookfield Infrastructure

Μάκρο

Αύξηση κατέγραψαν οι τιμές των ακινήτων στη Βρετανία για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Halifax, προειδοποιώντας για πιέσεις στην αγορά ακινήτων το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία σε μηνιαίο επίπεδο αυξήθηκαν 1,4%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών. Σε ετήσιο επίπεδο, οι τιμές αυξήθηκαν 11%, έναντι της ετήσιας αύξησης 11,2% που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο και η οποία ήταν η υψηλότερη από τον 2007.

Μικρή αύξηση σημειώθηκε στη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Σε μηνιαίο επίπεδο, η παραγωγή αυξήθηκε 0,2% έναντι αύξησης 2,7% τον Ιανουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο 0,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Νέος γύρος απωλειών μετά το «σήμα» της Fed για τα επιτόκια

Ισχυρή μείωση στον ισολογισμό της ετοιμάζει η Fed - Αναμένει περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία το εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού αερίου και πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider