Ανάκαμψη στη Wall μετά τη χθεσινή πτώση από τις δηλώσεις Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάκαμψη στη Wall μετά τη χθεσινή πτώση από τις δηλώσεις Πάουελ
Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από τη χτεσινή πτώση που έσπασε το 5ήμερο ανοδικό σερί.

Τελευταία Ενημέρωση 19:25

Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από τη χτεσινή πτώση που έσπασε το 5ήμερο ανοδικό σερί και προκλήθηκε από τα σχόλια του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για πληθωρισμό και επιτόκια.

Ο Dow Jones ενισχύεται 254 μονάδες ή 0,74%, με την Nike να ηγείται της ανόδου. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,97%, ενώ ο Nasdaq Composite κερδίζει 1,56%.

Εχθές, ο διοικητής της Fed επεσήμανε πως ο πληθωρισμός είναι αρκετά υψηλός και δεσμεύτηκε για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για τον έλεγχό του. Οι δηλώσεις του έγιναν μόλις μια βδομάδα έπειτα από την πρώτη αύξηση του επιτοκίου της Fed από το 2018.

«Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να κινηθούμε πιο επιθετικά, αυξάνοντας το επιτόκιο κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μια συνεδρίαση ή συνεδριάσεις, θα το κάνουμε», δήλωσε ο Πάουελ.

Εξάλλου, αναλυτές έχουν αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις τους, με την Goldman Sachs να αναμένει αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο. «Πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης αυξάνονται», ανέφερε επίσης ο επικεφαλής οικονομολόγος της UBS, Jonathan Pingle, σε επενδυτικό σημείωμα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε πάνω από το 2,39%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019. Ανοδικά κινούνται και οι τραπεζικές μετοχές με την JPMorgan να κερδίζει 2% και την Bank of America πάνω από 3%.

Παράλληλα, οι μετοχές της Nike κινούνται ανοδικά άνω του 4%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου χρήσης, ενισχυμένη από την ισχυρή ζήτηση στη Βόρεια Αμερική.

Εχθές, η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street ολοκληρώθηκε με αρνητικό πρόσημο, σπάζοντας το 5ήμερο ανοδικό σερί του Dow Jones.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ (Fed): Ο υψηλός πληθωρισμός απειλεί την ανάκαμψη - Θα λάβουμε όσα μέτρα απαιτούνται

Μπόστιτς (Fed): Μια «εξαιρετικά επιθετική πολιτική» αύξησης των επιτοκίων δεν είναι κατάλληλη σήμερα

Λαγκάρντ: Κανένα σημάδι στασιμοπληθωρισμού - Δεν θα ακολουθήσουμε τον ρυθμό της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider