Νευρικότητα στην Wall Street από την ανασφάλεια για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στην Wall Street από την ανασφάλεια για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία
Οι συνεχιζόμενες κυρώσεις από τις χώρες της Δύσης προς τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία επαναφέρουν τον προβληματισμό των επενδυτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τελευταία ενημέρωση: 18:30

Νευρικότητα επικρατεί στην Wall Street προς το τέλος της εβδομάδας, με τις συνεχιζόμενες κυρώσεις από τις χώρες της Δύσης προς τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία να επαναφέρουν τον προβληματισμό των επενδυτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,56% ή 185,35 μονάδες στις 33.359 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,03% ή 1,94 μονάδες στις 4.256 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,85% ή 111,63 μονάδες στις 13.016 μονάδες.

Νωρίτερα έγινε γνωστή η επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ προς τη Ρωσία, όπως τις ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε έκτακτες δηλώσεις τους από την Ουάσινγκτον.

Μεταξύ των κυρώσεων, ο κ. Μπάιντεν γνωστοποίησε πως η χώρα του καλεί να αρθεί το εμπορικό καθεστώς του «μάλλον ευνοούμενου κράτους» της Ρωσίας ως μέλους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, κίνηση που ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή τελωνειακών δασμών σε ρωσικά προϊόντα.

Οι «παρενέργειες» από τον πόλεμο γίνονται ήδη αισθητές στην αμερικανική οικονομία.

Η Goldman Sachs υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, επικαλούμενη τον αντίκτυπο από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και τη σύγκρουση στο ευρωπαϊκό έδαφος. Το αμερικανικό αργό κινείται και σήμερα ανοδικά, με κέρδη άνω του 1%.

Την Πέμπτη, το Γραφείο Στατιστικών της Εργασίας ανακοίνωσε στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ο οποίος εκτοξεύτηκε κατά 7,9% τον Φεβρουάριο. Οι δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δεν πρόσφεραν ιδιαίτερη ανακούφιση, αφού παραδέχτηκε στο CNΒC ότι αναμένει πως οι αυξήσεις τιμών θα είναι μια κανονικότητα στις ΗΠΑ για ακόμη ένα έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider