Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street υπό το βάρος της Meta

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street υπό το βάρος της Meta
Τριψήφια πτώση για τον Dow Jones και μείωση κοντά στο -2% για τον Nasdaq, στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Τελευταία ενημέρωση 21.25

Με σημαντικές απώλειες κινείται για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η Wall Street, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο επηρεάζεται σημαντικά από τα εταιρικά αποτελέσματα και το κλίμα που επικρατεί για τη διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα παγκοσμίως.

Στην κίνηση των δεικτών, o Dow Jones υποχωρεί 0,77% ή 273 μονάδες στις 35.355 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 1,64% ή 74 μονάδες στις 4.514 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 2,65% ή 383 μονάδες στις 14.032 μονάδες.

Αρνητικός πρωταγωνιστής είναι η μετοχή της Meta, με την μητρική εταιρεία της Facebook να ρίχνει «βαριά σκιά» στις τεχνολογικές μετοχές μετά από τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου, που απογοήτευσαν τους επενδυτές, δείχνοντας μείωση του αριθμού των χρηστών στο μεγαλύτερο social media του κόσμου.

Εξάλλου, επιφυλακτικότητα παραμένει και για την πορεία του πληθωρισμού παγκοσμίως, με τις κεντρικές τράπεζας της Ευρωζώνης (ΕΚΤ) και της Αγγλίας (BoE), να παραδέχονται ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα διαρκέσουν για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που είχαν αρχικά εκτιμήσει.

Ακόμα, η προσοχή εστιάζεται στις ανακοινώσεις που θα κάνει αύριο, Παρασκευή, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Ιανουάριο και στην πορεία βελτίωση της απασχόλησης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Μάκρο

Μεγαλύτερη μείωση από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 238.000 έναντι 261.000 την περασμένη εβδομάδα και αντί για 245.000 αιτήσεις που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Έσοδα από πωλήσεις του χαπιού κατά του κορονοϊού από 5 έως 6 δισ. δολάρια αναμένει η διοίκηση της MSD (Merck) για το 2022, σύμφωνα με τη διοίκηση της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας.

ό πωλήσεις της Merck διαμορφώθηκαν σε 13,52 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 24% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα 13,16 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 3,82 δισ. δολάρια από ζημίες 2,62 δισ. δολάρια το δ' τρίμηνο του 2020. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,80 δολάρια έναντι 1,53 δολαρίων ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Επίμονος ο πληθωρισμός, με μεγαλύτερη διάρκεια απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider