Wall Street: «Άνευρη» η πρώτη συνεδρίαση του μήνα μετά από έναν «καταστροφικό» Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Άνευρη» η πρώτη συνεδρίαση του μήνα μετά από έναν «καταστροφικό» Ιανουάριο
Οριακές μεταβολές και εναλλαγές προσήμων στην πρεμιέρα του Φεβρουαρίου.

Τελευταία Ενημέρωση 20:40

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, έχοντας αφήσει πίσω τους το ράλι της Δευτέρας αλλά και τον Ιανουάριο, που για το αμερικάνικο χρηματιστήριο ήταν ο χειρότερος μήνας από τον Μάρτιο του 2020 και την έναρξη της πανδημίας. Οι απώλειες του πρώτου μήνα του χρόνου πυροδοτήθηκαν κυρίως μετά από τη σηματοδότηση αυξήσεων των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα μέσα στο έτος, ενώ στο αρνητικό κλίμα συνέβαλλε και η ένταση στα σύνορα της Ουκρανίας και η απειλή ενός πολέμου με τη Ρωσία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1%, ο S&P 500 κερδίζει 0,05%, ενώ ο Nasdaq κινείται στο +0,02%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, σε χαμηλό 14 μηνών υποχώρησε ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας του Institute for Supply Management (ISM) τον Ιανουάριο, υποχωρώντας στο 57,6%, ενώ η IHS Markit ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός PMI στις ΗΠΑ μειώθηκε στις 55,5 μονάδες τον Ιανουάριο από 57,7 το Δεκέμβριο.

Στα επιχειρηματικά νέα, αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η μεταφορική εταιρεία UPS. Αναλυτικά, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 27,77 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 11,5% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 27,06 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 3,52 δολάρια έναντι ζημιών 3,75 δολάρια ανά μετοχή στο περσινό δ' τρίμηνο, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 3,59 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 3,10 δολάρια ανά μετοχή. Η μετοχή της κάνει ράλι άνω του 13%.

Aντίθετα, ισχυρή πτώση σε ετήσιο επίπεδο κατέγραψαν τα κέρδη της Exxon Mobil για το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός. Τα κέρδη της εταιρείας ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 2,08 δολάρια έναντι 4,70 δολαρίων ανά μετοχή στο δ' τρίμηνο του 2020. Τα συνολικά έσοδα της Exxon Mobil ανήλθαν σε 84,97 δισ. δολάρια έναντι 46,54 δισ. δολάρια στο δ' τρίμηνο του 2020 ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 85,01 δισ. δολάρια. Η μετοχή της κερδίζει άνω του 3%.

Εντωμεταξύ, σε απόσχιση της WarnerMedia και σε συγχώνευσή της με τη Discovery προχωρά η AT&T, σε μια συμφωνία αξίας 43 δισ. δολαρίων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της AT&T ενέκρινε ετήσιο μέρισμα 1,11 δολαρίων ανά μετοχή, χαμηλότερο ωστόσο από τα 2,08 δολάρια προηγουμένως. Η μετοχή της υποχωρεί σχεδόν 5%, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες έχουν χάσει 11%.

Εξάλλου, την ανάκληση 53.822 οχημάτων της στην αγορά των ΗΠΑ ανακοίνωσε η Tesla, λόγω προβλημάτων στο λογισμικό των οχημάτων. Η ανάκληση γίνεται λόγω προβλημάτων στο λογισμικό των οχημάτων καθώς παρατηρήθηκε πως το σύστημα Full Self-Driving σε αυτά ενδέχεται να μην σταματήσει εγκαίρως σε σημεία με πινακίδες STOP, θέτοντας ζήτημα ασφάλειας. Η μετοχή της υποχωρεί 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider