Σε χαμηλό 14 μηνών η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 14 μηνών η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο
σημαία των ΗΠΑ
Ξεχωριστά, η IHS Markit ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός PMI στις ΗΠΑ μειώθηκε στις 55,5 μονάδες τον Ιανουάριο.

Σε χαμηλό 14 μηνών υποχώρησε ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας του Institute for Supply Management (ISM) τον Ιανουάριο, υποχωρώντας στο 57,6%, καθώς ο συνδυασμός της αύξησης των κρουσμάτων της Όμικρον και των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και προμηθειών έπληξαν την παραγωγή.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μείωση στο 57,7%, από το 58,8% το Δεκέμβριο. Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, πρόκειται για τον τρίτο διαδοχικό μήνα πτώσης.

Ξεχωριστά, η IHS Markit ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός PMI στις ΗΠΑ μειώθηκε στις 55,5 μονάδες τον Ιανουάριο από 57,7 το Δεκέμβριο, ωστόσο αυξήθηκε από την προκαταρκτική εκτίμηση των 55 μονάδων. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο δείκτης θα ανέλθει στις 54,8.

Ο δείκτης υποδηλώνει ότι ο μεταποιητικός τομέας των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά τη διάρκεια του μήνα, καθώς οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από το 50 δείχνει ανάπτυξη. Ωστόσο, δείχνει επίσης επιβράδυνση καθώς έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2020.

«Το ξέσπασμα την Όμικρον έχει πλήξει σκληρά τη μεταποίηση, επιδεινώνοντας τις υφιστάμενες αστάθειες, μειώνοντας τη ζήτηση, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και προκαλώντας εκτεταμένες ελλείψεις προσωπικού», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS. Markit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider