Wall: Αρνητικά τα πρόσημα σε ακόμα μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall: Αρνητικά τα πρόσημα σε ακόμα μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων
wall street
Μακριά από τα χαμηλά ημέρας οι δείκτες, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη και εν μέσω της έντασης στις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,2% στις 34.297,73 μονάδες, χάνοντας 67,77 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βρέθηκε να χάνει έως και 819 μονάδες και αργότερα να κερδίζει 178 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,2% κλείνοντας στις 4.356,45 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε μείωση 2,3% στις 13.539,30 μονάδες.

«Οι συναλλαγές roller coaster συνεχίζονται», ανέφερε ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge, σύμφωνα με το CNBC.

Οι τράπεζες και οι ενεργειακές μετοχές, κλάδοι που αναμένεται να επωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας και τις υψηλότερες αποδόσεις, ενισχύθηκαν, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο 1,78%. Η Bank of America και η Citigroup σημείωσαν άνοδο σχεδόν 2%, ενώ η Occidental Petroleum και η APA Corp κέρδισαν πάνω από 8%. Επίσης, η άνοδος της American Express ξεχώρισε καθώς έκλεισε στο +8,9%.

Στα εμπορεύματα, ισχυρή άνοδο εμφάνισαν οι τιμές του αργού πετρελαίου, με το WTI Μαρτίου να ενισχύεται 2,8% στα 85,60 δολάρια το βαρέλι και το Brent, 2,2%, στα 88,20 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης, οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο τους σε περισσότερους από δύο μήνες την Τρίτη, βρίσκοντας υποστήριξη καθώς οι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν χαμηλότερα μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση της Fed για την συνέχεια της νομισματικής της πολιτικής.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, ο δείκτης για τις τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, S&P CoreLogic Case-Shiller 20 πόλεων σημείωσε άνοδο 18,3% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, ελαφρώς χαμηλότερα από 18,5% τον προηγούμενο μήνα. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,9% μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρά τον Ιανουάριο, με περισσότερους καταναλωτές να σχεδιάζουν να αγοράσουν σπίτια, αυτοκίνητα και άλλα μεγάλα προϊόντα, παρόλο που ήταν λιγότερο αισιόδοξοι για τις συνθήκες των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider