Ευρωαγορές: Προσπάθεια αντίδρασης μετά τις ισχυρές απώλειες λόγω Fed και Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Προσπάθεια αντίδρασης μετά τις ισχυρές απώλειες λόγω Fed και Ουκρανίας
Οι επενδυτές προσπαθούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Τελευταία ενημέρωση 17.17

Κέρδη καταγράφουν την Τρίτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς σταδιακά οι επενδυτές προσπαθούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων συνεδριάσεων, το οποίο προκλήθηκε τόσο από την ανησυχία που αυξάνεται εξαιτίας της έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα όσο και από την επικείμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που θα καθορίσει τις αλλαγές στη νομισματική της πολιτική.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει κέρδη 0,11% στις 456,81 μονάδες, με τον κλάδο των πρώτων υλών να οδηγεί την άνοδο ενισχυμένος κατά 2,4%, ενώ το σύνολο των επιμέρους κλάδων βρίσκεται σε θετικό έδαφος.

Στους εγχώριους δείκτες, παρά τα αρχικά κέρδη 1%, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στις 14.999 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 6.812 μονάδες, με κέρδη 0,37%.

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,27% στις 7.314 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,6% στις 25.817 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 8.426 μονάδες, με άνοδο 0,1%.

Στο ταμπλό, «άλμα» 7% σημειώνει η μετοχή της Ericsson, καθώς η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά το δ' τρίμηνο, ενώ στον αντίποδα απώλειες άνω του 8% καταγράφει η δανέζικη συμβουλευτική Netcompany, η οποία δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους της κατά το προηγούμενο έτος.

Ασία

Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι ασιατικές αγορές, σε πλήρη σύμπνοια με το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που καταγράφηκε στις χθεσινές συνεδριάσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 27.131 μονάδες, με απώλειες 1,66%, ενώ στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης HSI διαμορφώθηκε στις 24.243 μονάδες, χάνοντας 1,67%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 3.433 μονάδες, χάνοντας 2,53%, όπως και ο δείκτης Shenzhen που έκλεισε στις 13.683 μονάδες, υποχωρώντας κατά 2,83%. Τέλος, στη Νότια Κορέα ο δείκτης KOSPI κατέγραψε απώλειες της τάξης του 2,56% στις 2.720 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider