Θετικά τα πρόσημα στη Wall Street, μετά την ομιλία Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά τα πρόσημα στη Wall Street, μετά την ομιλία Πάουελ
Ο Τζερόμ Πάουελ εμφανίστηκε βέβαιος πως η Fed θα καταπολεμήσει την αύξηση του πληθωρισμού. 

Τελευταία ενημέρωση 19:15

Με θετικά πρόσημα κινούνται πλέον οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από την κατάθεση του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα καταπολεμήσει την αύξηση του πληθωρισμού.

Μιλώντας σε Επιτροπή της Γερουσίας, στο πλαίσιο της ανανέωσης της θητείας του, ο Πάουελ εκτίμησε πως η εφοδιαστική αλυσίδα θα ομαλοποιηθεί και θα βοηθήσει στη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων το 2022, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Fed δεν θα διαστάσει να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από το προβλεπόμενο εάν ο υψηλός πληθωρισμός επιμείνει.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,11% ή σχεδόν 40 μονάδες στις 36.112, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,54% και ο Nasdaq κερδίζει 1,3%.

Εξάλλου, μεγάλες τεχνολογικές μετοχές, όπως η Amazon, η Apple και η Nvidia, στηρίζουν την άνοδο της αγοράς με κέρδη σχεδόν 2% η κάθε μία.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μια μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή άνω του 7%, σε υψηλά 4 δεκαετιών.

Μάκρο

Ο δείκτης αισιοδοξίας μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο στις 98,9 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο από τις 98,4 μονάδες του Νοεμβρίου, την στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση στις 98,7 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η United Airlines έχει ανακοινώσει ακυρώσεις πτήσεων, καθώς περίπου 3.000 εργαζόμενοι ή το 4% του εργατικού της δυναμικού, έχουν δηλώσει θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονται εκτός εργασίας.

Η έλλειψη προσωπικού θα συνεχίσει εξάλλου να προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων, καθιστώντας ορισμένες φορές πολύ δύσκολη τη λήψη των αποσκευών από τους επιβάτες, ή πολύ μεγάλη την αναμονή στο τηλέφωνο για αυτούς που προσπαθούν να ενημερωθούν σχετικά με τις πτήσεις τους.

Στην ανακοίνωση της αγοράς μειοψηφικού πακέτου μετοχών στην start up Aleph Group Inc προχώρησε την Τρίτη η Twitter, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την προσπάθεια της νεοφυούς εταιρείας ψηφιακής διαφήμισης να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Ο Nasdaq ανέκαμψε από απώλειες 2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider