Σε υψηλό 12 ετών το χρηματιστήριο της Νότιας Αφρικής για το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 12 ετών το χρηματιστήριο της Νότιας Αφρικής για το 2021
Ο FTSE/JSE Africa All Share Index έκλεισε το έτος με άνοδο 24%, ενώ η μετοχή της Richemont κέρδισε 84% μέσα στο τρέχον έτος.

Την καλύτερη επίδοση του από το 2009 κατέγραψε για το σύνολο της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες το χρηματιστήριο της Νότιας Αφρικής.

Παρά τις οριακές απώλειες 0,1% με τις οποίες έκλεισε την Παρασκευή ο FTSE/JSE Africa All Share Index, μετά από το ιστορικά υψηλά των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων κατέληξε να γράφει άνοδο 24% για το σύνολο του 2021.

Καθοριστικό ρόλο για το υψηλό 12ετίας στην νοτιοαφρικανική αγορά έπαιξε η πορεία των μετοχών των ευρωπαϊκών μεταλλευτικών κολοσσών, Anglo American και BHP Group, που ωφελήθηκαν ιδιαίτερα από το ράλι στις τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να κλείνει το 2021 σε υψηλό άνω της 10ετίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετοχή μιας ακόμα ευρωπαϊκής εταιρείας, της Richemont, ξεχώρισε στο χρηματιστηριακό ταμπλό της Ν. Αφρικής, καθώς ο τίτλος του ομίλου πολυτελών λιανικών προϊόντων σημείωσε ετήσια άνοδο 84% στο χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider