Επιφυλακτικότητα και οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και οριακές διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Μικρά κέρδη καταγράφονται την Πέμπτη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τελευταία ενημέρωση 14.48

Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις καταγράφονται την Πέμπτη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να συνεχίσουν το ανοδικό σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων, αποκωδικοποιώντας τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,31% στις 489,51 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να οδηγεί την άνοδο, με κέρδη 0,5%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη βρίσκεται στις 15.877 μονάδες καταγράφοντας οριακά κέρδη 0,17%, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που διαπραγματεύεται στις 7.184 μονάδες, κερδίζοντας 0,34%.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται η συνεδρίαση του βρετανικού FTSE 100, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,07% στις 7.425 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,18% στις 27.392 μονάδες.

Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 χάνει 0,05% και διαμορφώνεται στις 8.668 μονάδες.

Μάκρο

Σημαντική αύξηση της τάξης του 10,4% κατέγραψαν τον Δεκέμβριο οι τιμές κατοικιών στην Βρετανία σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, σύμφωνα με την Nationwide.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία χορήγησης ενυπόθηκων δανείων, η αύξηση των τιμών τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 1%, την στιγμή που αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,5%.

Στην Ισπανία, ο πληθωρισμός εμφάνισε τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων 30 ετών τον Δεκέμβριο καθώς οι αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος συνέχισαν να ανεβάζουν τις δαπάνες των νοικοκυριών στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 6,7% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ταχύτερα από το 5,7% που είχαν προβλέψει οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Η ενέργεια και τα τρόφιμα ήταν οι βασικοί καταλύτες, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας.

Ασία

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης, τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ασία, καθώς οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην παραλλαγή Όμικρον και στις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η εξάπλωσή της στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία και στην τελευταία του συνεδρίαση για το 2021 καθώς αύριο θα παραμείνει κλειστός, ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 28.791 με απώλειες 0,4%. Ωστόσο, ο ιαπωνικός δείκτης κλείνει την χρονιά με κέρδη της τάξης του 5%, λαμβάνοντας ώθηση από τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που τέθηκαν σε ισχύ κατά την διάρκεια του έτους.

Μικρά κέρδη της τάξης του 0,11% σημείωσε ο δείκτης HSI στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 23.112 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 3.619 μονάδες, με άνοδο 0,62%.

Τέλος, στη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOSPI διαμορφώθηκε στις 2.977 μονάδες, με απώλειες 0,52%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider