Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές μετά το εορταστικό ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές μετά το εορταστικό ράλι
Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, στον απόηχο των ισχυρών κερδών που κατέγραψαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Μικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, στον απόηχο των ισχυρών κερδών που κατέγραψαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, κυρίως λόγω της αισιοδοξίας πως η παραλλαγή Όμικρον δεν θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει κέρδη 0,17% και βρίσκεται στις 489,34 μονάδες.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί στις 15.939 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,22%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 7.436 μονάδες.

Ανοδικά κινείται και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, που κερδίζει 0,88% στις 7.438 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB βρίσκεται στις 27.440 μονάδες, χωρίς κάποια ουσιαστική μεταβολή από το κλείσιμο της Τρίτης.

Τέλος, ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 8.686 μονάδες.

Η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον στην Γηραιά ήπειρο συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τα ευρωπαϊκά κράτη να καταγράφουν διαδοχικά ρεκόρ στις νέες μολύνσεις, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση της πίεσης στα συστήματα υγείας.

Στην Γαλλία, τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού έφτασαν μία ανάσα από τις 180.000, αριθμός που συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ την τελευταία εβδομάδα η Βρετανία καταγράφει σταθερά περισσότερες από 100.000 μολύνσεις σε καθημερινή βάση.

Απώλειες στην Ασία με το βλέμμα στην πανδημία

Με πτώση ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην Ασία, καθώς η επιφυλακτικότητα κυριάρχησε μεταξύ των επενδυτών, την στιγμή που το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στις νεότερες εξελίξεις αναφορικά με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 28.906 μονάδες με απώλειες 0,56%, ενώ στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης HSI διαμορφώθηκε στις 23.086 μονάδες, με απώλειες 0,83%.

Παρόμοια εικόνα και στην ηπειρωτική Κίνα, με τον δείκτη Shanghai να υποχωρεί κατά 0,91% στις 3.597 μονάδες, ενώ ο KOSPI στη Νότια Κορέα έκλεισε με πτώση 0,89% στις 2.993 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider