Υποχωρούν οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρείων πριν το άνοιγμα της Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχωρούν οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρείων πριν το άνοιγμα της Wall Street
Το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων ακυρώθηκαν περισσότερες από 2.800 πτήσεις στις ΗΠΑ.

Πτωτικά κινούνται στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street οι μετοχές των αμερικανικών ταξιδιωτικών εταιρειών, μετά την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων τις ημέρες των Χριστουγέννων, υπό τον φόβο του νέου κύματος κρουσμάτων κορονοϊού.

Από τις αεροπορικές εταιρείες, η United υποχωρεί κατά 2,9% στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ η Delta Air Lines χάνει 2% και η American Airlines Group σημειώνει πτώση 2,1%.

Το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων ακυρώθηκαν περισσότερες από 2.800 πτήσεις στις ΗΠΑ, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον έφερε ελλείψεις στο προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών. Δυσκολίες προκάλεσε και η κακοκαιρία στα βόρεια τμήματα της χώρας την Κυριακή.

Στον κλάδο της κρουαζιέρας, η Carnival Corp. καταγράφει πτώση 2,3%, η Royal Caribbean Cruises υποχωρεί κατά 1,6% και η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. κινείται στο -1,9%.

Να θυμίσουμε πως εκτιμάται ότι ακυρώθηκαν συνολικά 6.300 πτήσεις σε όλο τον κόσμο το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων. Η παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να διαταράσσει τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των εορτών, καθώς εργαζόμενοι των εταιριών –κυρίως πιλότοι– βρίσκονταν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Περίπου 6.300 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων λόγω Covid-19

gazzetta
gazzetta reader insider insider