Σε ρυθμούς Χριστουγέννων και Όμικρον οι ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ρυθμούς Χριστουγέννων και Όμικρον οι ευρωπαϊκές αγορές
Υπενθυμίζεται, πως λόγω της ημέρας, τα χρηματιστήρια σε Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία παραμένουν κλειστά, ενώ στο Λονδίνο θα κλείσει νωρίτερα από το σύνηθες.

Υποτονικές κινήσεις εμφανίζουν οι δείκτες όσων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λειτουργούν την Παρασκευή, Παραμονή Χριστουγέννων, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αξιολογούν τα στοιχεία για την νέα μετάλλαξη Όμικρον τα οποία κατακλύζουν την δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες.

Τις αρχικές ανησυχίες διαδέχτηκε ο καθησυχασμός από έρευνες που έδειξαν πως η Όμικρον εμφανίζει μικρότερο βαθμό επικινδυνότητας από την Δέλτα και τις άλλες μεταλλάξεις, οδηγώντας έτσε σε συνεχόμενα ράλι στις διεθνείς αγορές. Το κλίμα ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι νέα φάρμακα κατά του ιού, όπως της Pfizer και της MSD (Merck) πήραν τον δρόμο της κυκλοφορίας μετά την έγκριση του αμερικανικού FDA.

Ωστόσο, το τοπίο παραμένει ακόμη θολό γύρω από την νέα αυτή μετάλλαξη, καθώς νεότερες επιστημονικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εξασθένηση της τρίτης δόσης του εμβολίου μόλις 10 εβδομάδες μετά την χορήγηση του, απέναντι στην άκρως μεταδοτική Όμικρον, ενώ ταυτόχρονα, αναφέρουν πως αν η μετάλλαξη δεν είναι 90% λιγότερο επικίνδυνη από την Δέλτα, τότε δεν θα αποφευχθεί ένα νέο, μεγάλο κύμα νοσηλειών μέσα στο χειμώνα.

Υπενθυμίζεται, πως λόγω της ημέρας, τα χρηματιστήρια σε Ιταλία Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία παραμένουν κλειστά, ενώ στο Λονδίνο θα κλείσει νωρίτερα από το σύνηθες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί οριακά 0,05% στις 482,77%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο 0,03% και στις 7.375 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει 0,07% στις 7.101 μονάδες.

Oι ασιατικές αγορές

Στην Ασία, όπου και πάλι υπήρχαν εορταστικές προσαρμογές στο πρόγραμμα σε αγορές όπως το Χονγκ-Κονγκ και η Σιγκαπούρη, η εικόνα ήταν μεικτή. Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 υποχώρησε οριακά 0,05%, στο Σίδνεϊ ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,44%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai έχασε 0,69% και ο SZSE Component διολίσθησε 1,03%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider