Κέρδη ξανά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την κλιμακούμενη ανησυχία για την Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη ξανά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την κλιμακούμενη ανησυχία για την Όμικρον
Κέρδη για τους βασικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων επεφύλασσε η Τετάρτη, για άλλη μια συνεδρίαση, ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Κέρδη για τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων επεφύλασσε η Τετάρτη, για άλλη μια συνεδρίαση, ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και τις πιθανές επιπτώσεις στην οικονομία από τα νέα μέτρα lockdown που επιβάλλονται στην μια μετά την άλλη χώρες.

Αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,92%% στις 478,36 μονάδες. Στην Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε κέρδη 0,95% στις 15.593 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,24% στις 7.051 μονάδες.

Αντίστοιχα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,61% στις 7.341 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,66% στις 26.827 μονάδες και στην Ισπανία, ο IBEX 35 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,85% στις 8.459 μονάδες.

Σημαντικούς περιορισμούς ακόμη και για εμβολιασμένους και ιαθέντες, αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κλαμπ, μεγάλες αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις χωρίς θεατές και ακύρωση των παραδοσιακών πρωτοχρονιάτικων πάρτι ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ενόψει του «κύματος Όμικρον» που εκτιμάται ότι θα πλήξει με μεγάλη σφοδρότητα τη χώρα.

«Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει από χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα. Καταλαβαίνω πολύ καλά όσους δεν θέλουν πια να ακούν για τον κορονοϊό, για παραλλαγές και μεταλλάξεις, δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας μπροστά σε αυτό που έρχεται. Δεν είναι ώρα για μεγάλα πρωτοχρονιάτικα πάρτι. Θα ήθελα να είχα πιο ευχάριστα νέα να σας πω πριν από τις ημέρες των εορτών», δήλωσε ο κ. Σολτς μετά τη διάσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων και τόνισε ότι «δυστυχώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται δραματική αύξηση των κρουσμάτων». Μας απειλεί ήδη τώρα το πέμπτο κύμα, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider