Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές
Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές με ήπιο profit taking.

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές κινούνται σε εορταστικούς ρυθμούς, αποτιμώντας και τους χειρισμούς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων γύρω από τα περιοριστικά μέτρα λόγω «Όμικρον».

Αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,10% στις 474,39 μονάδες. Στην Φρανκφούρτη, ο γερμανικός DAX σημειώνει ήπια κέρδη 0,16% στις 15.470 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,19% στις 6.978 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,22% στις 7.281 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε ήπια πτώση 0,09% στις 26.627 μονάδες και στην Ισπανία, ο IBEX 35 κινείται στο -0,09% στις 8.382 μονάδες.

Οι επενδυτές προβαίνουν παράλληλα σε μια ήπια κατοχύρωση κερδών μετά τη χθεσινή αντιδράση των ευρωπαϊκών.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές αγορές αποτιμούν τα δεδομένα από την «Όμικρον» καθώς η μία χώρα μετά την άλλη ανακοινώνει μέτρα μπαίνοντας σε μίνι lockdown όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.

Σημαντικούς περιορισμούς ακόμη και για εμβολιασμένους και ιαθέντες, αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κλαμπ, μεγάλες αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις χωρίς θεατές και ακύρωση των παραδοσιακών πρωτοχρονιάτικων πάρτι ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ενόψει του «κύματος Όμικρον» που εκτιμάται ότι θα πλήξει με μεγάλη σφοδρότητα τη χώρα.

«Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει από χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα. Καταλαβαίνω πολύ καλά όσους δεν θέλουν πια να ακούν για τον κορονοϊό, για παραλλαγές και μεταλλάξεις, δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας μπροστά σε αυτό που έρχεται. Δεν είναι ώρα για μεγάλα πρωτοχρονιάτικα πάρτι. Θα ήθελα να είχα πιο ευχάριστα νέα να σας πω πριν από τις ημέρες των εορτών», δήλωσε ο κ. Σολτς μετά τη διάσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων και τόνισε ότι «δυστυχώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται δραματική αύξηση των κρουσμάτων». Μας απειλεί ήδη τώρα το πέμπτο κύμα, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider