Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
21-12-2021 | 19:08

Ευρωαγορές: Σθεναρή αντίσταση στις ανησυχίες για την Όμικρον - Κέρδη σχεδόν 1,5% για τον Stoxx

Newsroom
Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Σθεναρή αντίσταση στις ανησυχίες για την Όμικρον - Κέρδη σχεδόν 1,5% για τον Stoxx
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μετά από την κατρακύλα της χθεσινής διαπραγμάτευσης, η Τρίτη ήταν η ημέρα που οι ευρωπαίοι αγοραστές «έπαιξαν τα ρέστα» τους αψηφώντας τις διεθνείς ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και τα διαρκώς αυξανόμενα νέα μέτρα των κυβερνήσεων σε κατεύθυνση κλεισίματος των οικονομιών. Η αντίδραση των επενδυτών έστειλαν τους κύριους ευρωπαϊκούς δείκτες να «γράψουν» σημαντικά κέρδη. 

Αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 1,39%% στις 473,99 μονάδες. Στην Φρανκφούρτη, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 1,36% στις 15.447 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,38% στις 6.964 μονάδες.

Αντίστοιχασ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 1,38% στις 7.297 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 1,82% στις 26.653 μονάδες και στην Ισπανία, ο IBEX 35 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,76% στις 8.387 μονάδες.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη αυστηροποιεί τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Όμικρον, με την Ολλανδία να μπαίνει σε lockdown.

Επιπλέον, χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι είναι ακόμη πρόωρο να συμπεράνει κανείς ότι η Όμικρον είναι πιο ήπια από τις άλλες παραλλαγές του SARS-CoV-2, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαν να ασθενήσουν από αυτήν τόσοι πολλοί άνθρωποι που να «υπερφορτωθούν» τα συστήματα υγείας.

«Είναι μάλλον ανόητο να χαλαρώσουμε και να νομίζουμε ότι πρόκειται για μια ήπια παραλλαγή, ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, επειδή πιστεύω ότι με τους αριθμούς που αυξάνονται όλα τα συστήματα υγείας θα βρεθούν υπό πίεση», εξήγησε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τη Σουαμινάθαν, αυτή η αντίληψη φαίνεται ότι προήλθε από τα αρχικά δεδομένα που υπήρχαν από περιοχές της Νότιας Αφρικής και έδιναν μια λανθασμένη εντύπωση λόγω του υψηλού επιπέδου ανοσοποίησης στον πληθυσμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.