Αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές με κέρδη κοντά στο 1%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές με κέρδη κοντά στο 1%
Επιστρέφουν οι αγοραστές στις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη κοντά στο 1% για τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αντίδραση βγαίνει στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη χθεσινή διόρθωση που υπήρξε που αποτέλεσε και ευκαιρία για επανατοποθετήσεις από τους επενδυτές.

Αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει άνοδο 0,99% στις 472 μονάδες. Στην Φρανκφούρτη, ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 0,88% στις 15.374 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,92% στις 6.933 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον βρετανικό FTSE 100 που σημειώνει άνοδο 0,93% στις 7.264 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,91% στις 26.415 μονάδες και στην Ισπανία, ο IBEX 35 κινείται κατά 0,94% στις 8.318 μονάδες.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη αυστηροποιεί τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Όμικρον, με την Ολλανδία να μπαίνει σε lockdown.

Επιπλέον, χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι είναι ακόμη πρόωρο να συμπεράνει κανείς ότι η Όμικρον είναι πιο ήπια από τις άλλες παραλλαγές του SARS-CoV-2, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαν να ασθενήσουν από αυτήν τόσοι πολλοί άνθρωποι που να «υπερφορτωθούν» τα συστήματα υγείας.

«Είναι μάλλον ανόητο να χαλαρώσουμε και να νομίζουμε ότι πρόκειται για μια ήπια παραλλαγή, ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, επειδή πιστεύω ότι με τους αριθμούς που αυξάνονται όλα τα συστήματα υγείας θα βρεθούν υπό πίεση», εξήγησε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τη Σουαμινάθαν, αυτή η αντίληψη φαίνεται ότι προήλθε από τα αρχικά δεδομένα που υπήρχαν από περιοχές της Νότιας Αφρικής και έδιναν μια λανθασμένη εντύπωση λόγω του υψηλού επιπέδου ανοσοποίησης στον πληθυσμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider