Μικρά κέρδη για τον Stoxx 600 λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη για τον Stoxx 600 λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις της Fed
Όλη η προσοχή είναι στραμμένη προς τους κεντρικούς τραπεζίτες και στις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική που θα κρίνει την επόμενη ημέρα των αγορών.

Mε μικρά κέρδη για τον Stoxx ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τετάρτης. Οι επενδυτές είχαν την προσοχή τους στραμμένη προς τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζιτών σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ιαπωνία και ΕΕ που αυτή την εβδομάδα ανακοινώνουν τις αποφάσεις της νομισματικής τους πολιτικής, οι οποίες και θα κρίνουν το πώς θα κινηθούν οι αγορές το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης με τις ανακοινώσεις της Fed και του Τζερόμ Πάουελ απόψε το βράδυ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,27% στις 470,85 μονάδες. Ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 4.159 μονάδες.

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύθηκε 0,18% στις 15.480 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κέρδισε 0,47% στις 6.927 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχασε 0,65% στις 7.171 μονάδες. Αντίθετα, στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,40% στις 26.663 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διολίσθησε 1,23% στις 8.275 μονάδες.

Μάκρο

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας ανήλθε ο πληθωρισμός στη Βρετανία το Νοέμβριο, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 5,1% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών σε τρόφιμα, ένδυση και καύσιμα, από το 4,2% τον Οκτώβριο.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Reuters, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 4,7%, ενώ η BoE προέβλεπε πως ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 5% την άνοιξη του 2022 πριν υποχωρήσει προς τον στόχο του 2% στα τέλη του 2023.

Επιχειρηματικά νέα

Αύξηση ύψου 8% κατέγραψε στις πωλήσεις της οικονομικής περιόδου Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου η σουηδική H&M.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου είχαν άνοδο 8%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020, στις 56,8 δισ. κορόνες ή 6,22 δισ. δολάρια και κινήθηκαν «στο ίδιο επίπεδο που είχαν το δ' τρίμηνο του 2019» σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Τις πωλήσεις γ΄τριμήνου ανακοίνωσε και η Industria de Diseno Textil SA (Inditex), παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση καθώς τα καταστήματα σε όλο τον κόσμο ανοίγουν με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο ισπανικός όμιλος ρούχων, αξεσουάρ και ειδών σπιτιού ανακοίνωσε πως σε καθεστώς σταθερών ισοτιμιών, οι πωλήσεις γ' τριμήνου σημείωσαν άνοδο 21%, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020 και 10%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι καθαρές πωλήσεις εννεαμήνου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου ανήλθαν σε 19,3 δισ. ευρώ, με τις καθαρές πωλήσεις για το γ΄τρίμηνο να εκτιμούνται στα 7,36 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρεται, οι αναλυτές «έβλεπαν» τις πωλήσεις του γ΄τριμήνου κοντά στα 7,31 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με δεδομένα της FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider