Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των αποφάσεων της Fed
Οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Fed για το tapering και τα επιτόκια της τράπεζας.

Τελευταία ενημέρωση 1:15 μ.μ.

Με μεικτά πρόσημα συνεχίζουν να κινούνται σήμερα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσπαθώντας να ανακάμψουν μετά από πέντε συνεχόμενες ημέρες απωλειών και με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της διήμερης συνεδρίασης της Fed σχετικά με τα επόμενα βήματα στον περιορισμό των υποστηρικτικών μέτρων, αλλά και την απόφαση για το χρονικό σημείο που θα γίνει η αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας.

Παρόμοιες αποφάσεις καλούνται να λάβουν τις επόμενες ώρες οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE).

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,37% στις 471,36 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 γράφει πτώση 0,27% στις 7.198 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιείται 0,34% στις 15.506 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ανεβαίνει 0,64% στις 6.939 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,54% στις 26.700 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη χάνει 0,37% στις 8.346 μονάδες.

Μάκρο

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας ανήλθε ο πληθωρισμός στη Βρετανία το Νοέμβριο, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 5,1% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών σε τρόφιμα, ένδυση και καύσιμα, από το 4,2% τον Οκτώβριο.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Reuters, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 4,7%, ενώ η BoE προέβλεπε πως ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 5% την άνοιξη του 2022 πριν υποχωρήσει προς τον στόχο του 2% στα τέλη του 2023.

Επιχειρηματικά νέα

Αύξηση ύψου 8% κατέγραψε στις πωλήσεις της οικονομικής περιόδου Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου η σουηδική H&M.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου είχαν άνοδο 8%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2020, στις 56,8 δισ. κορόνες ή 6,22 δισ. δολάρια και κινήθηκαν «στο ίδιο επίπεδο που είχαν το δ' τρίμηνο του 2019» σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Τις πωλήσεις γ΄τριμήνου ανακοίνωσε και η Industria de Diseno Textil SA (Inditex), παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση καθώς τα καταστήματα σε όλο τον κόσμο ανοίγουν με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο ισπανικός όμιλος ρούχων, αξεσουάρ και ειδών σπιτιού ανακοίνωσε πως σε καθεστώς σταθερών ισοτιμιών, οι πωλήσεις γ' τριμήνου σημείωσαν άνοδο 21%, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020 και 10%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι καθαρές πωλήσεις εννεαμήνου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου ανήλθαν σε 19,3 δισ. ευρώ, με τις καθαρές πωλήσεις για το γ΄τρίμηνο να εκτιμούνται στα 7,36 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρεται, οι αναλυτές «έβλεπαν» τις πωλήσεις του γ΄τριμήνου κοντά στα 7,31 δισ. δολάρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με δεδομένα της FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider