«Back to back» απώλειες στη Wall Street λίγο πριν τη Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Back to back» απώλειες στη Wall Street λίγο πριν τη Fed
Κυριάρχησε το αίσθημα της αβεβαιότητας στους επενδυτές της Wall Street λίγο πριν το «σήμα» της Fed.

Αρνητικό 2/2 έκανε η Wall Street στην εβδομάδα με τους επενδυτές να κλείνουν θέσεις εν μέσω αβεβαιότητας και τους traders να αναμένουν ένα ξεκάθαρο σήμα από τη Fed γύρω από την πορεία άσκησης της νομισματικής πολιτικής, τα επιτόκια και το tapering.

Παράλληλα, τα χαρτοφυλάκια εστιάζουν και στον πληθωρισμό, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, με τα στοιχεία να υπογραμμίζουν τις πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ειδικότερα, σε ετήσιο επίπεδο ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 9,6% έναντι αύξησης 8,6% τον Νοέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση 9,2%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,8% έναντι 0,6% τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση 0,5%.

Οι δομικές τιμές παραγωγού, εκτός της ενέργειας και των τροφίμων, αυξήθηκαν κατά 7,7% σε ετήσια βάση (από 6,8% τον Νοέμβριο του 2020 και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 7,2%) ενώ σε μηνιαίο επίπεδο ενισχύθηκαν 07% (από 0,4% τον Οκτώβριο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,4%).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στον γενικό και στον δομικό δείκτη από τότε που το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ άρχισε να καταγράφει τα σχετικά στατιστικά, το 2010 και το 2014 αντίστοιχα.

Στη Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,30% στις 35.545 μονάδες, με τον Nasdaq να καταγράφει πτώση κατά 1,14% στις 15.237 μονάδες και τον S&P 500 να σημειώνει απώλειες κατά 0,75% στις 4.634 μονάδες.

Από τις μετοχές του Dow Jones πιέσεις πέρασαν στην Salesforce που έκλεισε με απώλειες 3,75%, αλλά και σε Microsoft και Cisco. Ηγήθηκαν οι μετοχές της Travelers και της Merck.

Το αμερικανικό 10ετές ενισχύθηκε ελαφρώς στο 1,440%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider