Διορθωτικές κινήσεις στην Wall Street, με την προσοχή στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διορθωτικές κινήσεις στην Wall Street, με την προσοχή στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Με αρνητικά πρόσημα κινείται η Wall Street για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση των σημαντικών κερδών που κατέγραψαν τις προηγούμενες 3 μέρες χωρίς να φαίνεται πως υπολογίζουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη το αμερικανικό χρηματιστήριο «επανέκτησε» σε μεγάλο βαθμό τα επίπεδα όπου ήταν στα τέλη του Νοεμβρίου, προτού οι εξελίξεις γύρω από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού ρίξουν βαριά τη «σκιά» τους στις διεθνείς αγορές.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,46% ή 163,15 μονάδες στις 35.591 μονάδες

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,23% ή 11,21 μονάδες στις 4.690 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 0,11% ή 20,5 μονάδες στις 15.767 μονάδες.

Η προσοχή είναι από τώρα στραμμένη στις ανακοινώσεις της Παρασκευής για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο, με μια μέτρηση που θα δείχνει νέα αύξηση των τιμών καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία να αναμένεται να φέρει πιέσεις στην ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) για άμεσο περιορισμό της υποστηρικτικής πολιτικής μέσω της μείωσης (tapering) του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Fed, απ' όπου και αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα της τράπεζας.

Μάκρο

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα διαμορφώθηκαν σε 184.000 από 227.000 προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 220.000.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των νέων αιτήσεων των τελευταίων 52 ετών.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν τις 1,99 εκατ. έναντι 1,95 εκατ. προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,,91 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider