Ισχυρή ανάκαμψη στην Wall Street, με την προσοχή στην Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή ανάκαμψη στην Wall Street, με την προσοχή στην Όμικρον
Τριψήφια κέρδη για τον Dow Jones και τον Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τελευταία ενημέρωση 21.03

Με ισχυρά κέρδη κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αντιδράσουν από τις απώλειες που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα και με την προσοχή να είναι στραμμένη στις οικονομικές επιπτώσεις από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το εάν οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία θα επιφέρουν αλλαγές στην πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και ειδικότερα στο εάν θα διαφοροποιηθεί ο σχεδιασμός τόσο για τη μείωση και τη μελλοντική άρση του προγράμματος αγορών κρατικών ομολόγων, όσο και για αύξηση των βασικών επιτοκίων της Fed.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να δουν εάν ο πληθωρισμός στη χώρα θα συνεχίσει να κινείται σε υψηλά δεκαετιών, όπως τους τελευταίους μήνες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 2,15% ή 743,87 μονάδες στις 35.323 μονάδες.

Ο S&P 500 γράφει άνοδο 1,58% ή 71,47 μονάδες στις 4.608 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 1,27% ή 191,2 μονάδες στις 15.276 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε πως ξεκινά επίσημη έρευνα στην Tesla για τις εκρήξεις που καταγράφονταν για αρκετά χρόνια στα ηλιακά πάνελ της εταιρείας του Έλον Μασκ.

Η έρευνα έρχεται μετά από αίτημα που είχε καταθέσει το 2019 ο πρώην εργαζόμενος της Tesla, Στίβεν Χένκες, καλώντας την SEC να ερευνήσει πληροφορίες που έδειχναν πως η εταιρεία γνώρισε για τις εκρήξεις στα ηλιακά πάνελ της εδώ και καιρό.

Συμφωνία για την εξαγορά της αλυσίδας εστιατορίων Del Taco από την αλυσίδα ταχυφαγείων Jack in the Box ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Το τίμημα του deal ανέρχεται περίπου στα 575 εκατ. δολάρια ή 12,51 δολάρια ανά μετοχή της Del Taco, που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή στην Wall Street στα 7,53 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider