Ισχυρή άνοδος στην Wall Street - Παραμένει στο επίκεντρο η μετάλλαξη Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος στην Wall Street - Παραμένει στο επίκεντρο η μετάλλαξη Όμικρον
Κέρδη άνω των 600 μονάδων για τον Dow Jones στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Με σημαντική άνοδο έκλεισε την Πέμπτη η Wall Street, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες και κινούμενη προς το τέλος μιας εβδομάδας που έχει καθοριστεί από τις διεθνείς ανησυχίες για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 1,82% ή 617,75 μονάδες στις 34.6639 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,49% ή 67,46 μονάδες στις 4.580 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,83% ή 127,3 μονάδες στις 15.381 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές αναμένουν τα αυριανά στοιχεία για τη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Νοέμβριο, που θα αποτελέσουν σημάδι για την πορεία της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Στο μέτωπο της ανάκαμψης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, τόνισε πως δεν πρόκειται να λάβει μέτρα όπως το lockdown στη χώρα μέσα στον χειμώνα.

Ακόμα, η αμερικανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας να αποζημιώσουν τους 150 εκατομμύρια πελάτες τους για το 100% του κόστους των μη συνταγογραφούμενων τεστ κορονοϊού που θα κάνουν στο σπίτι, και να διαθέσουν δωρεάν επιπλέον 50 εκατομμύρια τεστ μέσω των κλινικών και των κέντρων υγείας για τους ανασφάλιστους.

Εμπορεύματα

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ+.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στην Πέμπτη τα μέλη του Οργανισμού αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσοστό διάθεσης «μαύρου χρυσού» στην αγορά, με μηνιαία παραγωγή 400.00 βαρελιών ημερησίως. Στο κείμενο συμπερασμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα, γίνεται αναφορά για πιθανή αναπροσαρμογή της διάθεσης πετρελαίου στο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές.

Η τιμή του χρυσού έπεσε την Πέμπτη στο χαμηλότερο κλείσιμο της από τα μέσα του Οκτωβρίου.

Το πλήγμα στο πολύτιμο μέταλλο δόθηκε από την ανασφάλεια που περιβάλει τις αγορές μετά την ανακοίνωση της διάδοσης της νέας μετάλλαξης Όμικρον.

Οι περισσότεροι επενδυτές πιστεύουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον «δεν θα προκαλέσει καταστροφική ζημιά στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε στο MarketWatch ο Τσιντάν Καρνάνι, διευθυντής έρευνας στην Insignia Consultants.

Μακρό

Στις 222.000 διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που τελείωσε στις 27 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ήταν λιγότερες από τις 240.000 που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street, ωστόσο ήταν αυξημένες κατά 28.000 από τις 194.000 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της αμερικανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Kroger για τη χρήση του γ' τρίμηνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας.

Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 31,86 δισ. δολάρια έναντι 29,72 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο διάστημα του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 31,16 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αυστηρότεροι έλεγχοι σε κινεζικές εισηγμένες στην Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider