Στα 70 δολάρια το Brent εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 70 δολάρια το Brent εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+
Tο αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,91 δολάρια και το Brent στα 70,51 δολάρια.

Γύρω από τα 70 δολάρια κινείται το Brent την Πέμπτη με την αγορά να αναμένει τη συνάντηση και την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για τη στρατηγική απελευθέρωσης αποθεμάτων.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα αποφασίσουν την Πέμπτη εάν θα διοχετεύσουν περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά ή αν θα περιορίσουν την προσφορά εν μέσω μεγάλων διακυμάνσεων στις τιμές, της πρόθεσης των ΗΠΑ να προσφέρουν στην αγορά μέρος των στρατηγικών τους αποθεμάτων και της νέας μετάλλαξης του κορνοϊού.

«Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, είναι επιτακτική ανάγκη, μαζί με τις χώρες εκτός ΟΠΕΚνα παραμείνουμε συνετοί στην προσέγγισή μας και προετοιμασμένοι να είμαστε προορατικοί, όπως το απαιτούν οι συνθήκες της αγοράς», ο Diamantino Pedro Azevedo, υπουργός Ενέργειας της Αγκόλα και εκ περιτροπής πρόεδρος του ΟΠΕΚ , είπε στην εναρκτήρια ομιλία στον ΟΠΕΚ.

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του ΟΠΕΚ+, δήλωσαν πριν από τις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ότι δεν υπήρχε ανάγκη για μια σπασμωδική αντίδραση για την τροποποίηση της πολιτικής. Το Ιράκ είπε ότι ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να επεκτείνει την υπάρχουσα πολιτική παραγωγής βραχυπρόθεσμα.

Κατά την τελευταία εβδομάδα, οι τιμές σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους τον Νοέμβριο από την έναρξη της πανδημίας, καθώς η μετάλλαξη "Όμικρον" ταρακούνησε τις αγορές.

Tην Πέμπτη το πρωί (11:43 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 66,91 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,04% και το Brent στα 70,51 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 2,38%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες 1% για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 66 δολάρια το βαρέλι

Reuters: Ο ΟΠΕΚ δεν συζήτησε άμεσα αλλαγές στην παραγωγή πετρελαίου

Απώλειες 1% για το πετρέλαιο - Κάτω από τα 66 δολάρια το βαρέλι

gazzetta
gazzetta reader insider insider