Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τους φόβους των lockdown

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τους φόβους των lockdown
Οι επενδυτές αφήνουν πίσω την ανησυχία που προκαλεί η επιτάχυνση της πανδημίας στην Γηραιά Ήπειρο.

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους επενδυτές να αφήνουν πίσω την ανησυχία που προκαλεί η επιτάχυνση της πανδημίας του κορονοϊού στην Γηραιά Ήπειρο, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται και οι πολιτικές εξελίξεις στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται πως σήμερα, κλειστή θα παραμείνει η Wall Street, καθώς η αμερικανική αγορά κινείται στους ρυθμούς της «Ημέρας των Ευχαριστιών» ("ThanksGiving Day").

Συγκεκριμένα, κέρδη 0,47% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600, με τον τεχνολογικό κλάδο να οδηγεί την άνοδο ενισχυμένος κατά 1,1%, ενώ ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών καταγράφει απώλειες 0,5%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,43% στις 15.947 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,36% και διαμορφώνεται στις 7.066 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 7.297 μονάδες με κέρδη 0,16%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,62% στις 27.278 μονάδες. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώνεται στις 8.818 μονάδες, με άνοδο 0,3%.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 10% σημειώνει η μετοχή της γαλλικής ποτοποιίας Remy Cointreau, καθώς οι επιδόσεις της κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ απώλειες 4,2% σημειώνει η μετοχή της βρετανικής Spectris, στον απόηχο της υποβάθμισης της προοπτικής της εταιρείας από την Morgan Stanley.

Μάκρο

Στο 1,7% διαμορφώθηκε η αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, Destatis, επιβεβαιώνοντας τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της τάξης του 1,8%, ενώ και τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί στα τέλη Οκτωβρίου τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο γ' τρίμηνο σε αντίστοιχο ποσοστό.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Νωρίτερα, μικτά πρόσημα καταγράφηκαν στις συνεδριάσεις των κυριότερων ασιατικών χρηματιστηρίων, με τον δείκτη Nikkei στην Ιαπωνία να ενισχύεται κατά 0,67% στις 29.499 μονάδες, ενώ κέρδη 0,22% σημείωσε και ο δείκτης HSI στο Χρηματιστήριο του Χονκ Κονγκ, που έκλεισε στις 24.740 μονάδες.

Στον αντίποδα, στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai κατέγραψε απώλειες 0,24% και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 3.584 μονάδες, όπως και ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα που έκλεισε στις 2.980 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,47%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider