Ξένα Χρηματιστήρια
16-11-2021 | 16:54

Άνοδος στη Wall Street, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα λιανικής

Newsroom
Μοιράσου το
Άνοδος στη Wall Street, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα λιανικής
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικοί δείκτες εν μέσω των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών στοιχείων. 

Ο Dow Jones κερδίζει 165 μονάδες ή 0,46%, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,34% και ο Nasdaq Composite 0,2%.

Η Walmart ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για το γ' τρίμηνο, με τη διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού των σούπερ μάρκετ να αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις κερδοφορίας της για το σύνολο του οικονομικού έτους. Η μετοχή της ωστόσο χάνει 1,5%. 

Παράλληλα, η Home Depot ενισχύεται άνω του 4%, καθώς τα κέρδη και τα έσοδά της διαμορφώθηκαν το γ' τρίμηνο άνω των προβλέψεων των αναλυτών. 

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο κατέγραψαν απρόσμενη αύξηση, «δείχνοντας» αυξημένη κίνηση των καταναλωτών εν μέσω του αυξημένου πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Οι τιμές εισαγωγών στη χώρα αυξήθηκαν κατά 1,2%, έναντι ανόδου 0,4% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στο 1%.

Επίσης, αύξηση 1,6% εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve, ανακάμπτοντας από τη μείωση κατά 1,3% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.