Αυξάνει στα 1,20 ευρώ την τιμή στόχο της Eurobank η Axia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει στα 1,20 ευρώ την τιμή στόχο της Eurobank η Axia
Αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank, η Axia Ventures.

Μεγαλύτερο νόημα αρχίζει να αποκτά η συνολική εικόνα που παρουσιάζει ο όμιλος της Eurobank στα τμήματα της τραπεζικής, των διεθνών δραστηριοτήτων και του real estate, για την αποτίμησή της, όπως επισημαίνει η Axia Ventures.

Επιπλέον, δεδομένης της σύνθεσης των δρατηριοτήτων του ομίλου, η Axia προχώρησε σε συγκρίσεις στα διάφορα τμήματα που έχει παρουσία η Eurobank, αυξάνοντας την τιμή στόχο για τον τίτλο της τράπεζας στα 1,20 ευρώ (με κεφαλαιοποίηση στα 4,5 δισ. ευρώ).

H Axia επανεξετάζει την αποτίμηση του ομίλου υπό το φως της εξαγοράς της Raiffensenbank από την KBC (Βουλγαρία), την 6η μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα (η Eurobank έχει την 4η μεγαλύτερη λειτουργία) για 1 δισ. ευρώ, ή 15 φορές τα ετήσια κέρδη του 2021.

Με βάση την εξαγορά της KBC, οι δραστηριότητες της Eurobank στη Βουλγαρία θα αποτιμώνται σε 1,3 δισ. ευρώ και οι επενδύσεις σε ακίνητα του ομίλου σε NAV θα αποτιμώνται επίσης σε 1,3 δισ. ευρώ. Για κεφαλαιοποίηση 3,5 δισ. ευρώ, οι λοιπές διεθνείς και ελληνικές τραπεζικές λειτουργίες είναι «σιωπηρά»
στα 0,9 δισ. ευρώ ή 0,23x το TBV.

Η Eurobank έχει ήδη γυρίσει σελίδα στα NPEs παλαιού τύπου (pro-forma ratio στο 7%) αλλά και κεφαλαιακά (β' τρίμηνο του 21ου FL CET στο 12,1%, CAD στο 15,6%) και έχει στρέψει την προσοχή της στην ανάπτυξη του ισολογισμού του μέσω ενημερωμένων δανείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, αναμένεται αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, όπως τέλη και προμήθειες.

Επιπλέον υποστήριξη στη βελτίωση της κάτω γραμμής θα προσφέρει η βελτιστοποίηση της βάσης κόστους και βλέποντας το κόστος του κινδύνου να μειώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα των 100 μ.β. Ως εκ τούτου, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Axia, η πορεία προς ένα επαναλαμβανόμενο επίπεδο κερδοφορίας του 10% το 2022 έχει στρωθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider