Ενισχυμένο πρόγραμμα από τον ΟΔΔΗΧ για το 2022 αναμένει η DZ Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχυμένο πρόγραμμα από τον ΟΔΔΗΧ για το 2022 αναμένει η DZ Bank
Περαιτέρω ενίσχυση της εκδοτικής δραστηριότητας από τη μεριά του ΟΔΔΗΧ για το νέο έτος αναμένει η DZ Bank.

Περαιτέρω ενίσχυση της εκδοτικής δραστηριότητας από τη μεριά του ΟΔΔΗΧ για το νέο έτος αναμένει η DZ Bank, εκτιμώντας πως θα διαμορφωθεί στα 16 δισ. ευρώ, από 14 δισ. ευρώ που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής για φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η εικόνα που διατηρεί ο γερμανικός οίκος, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή της Citi, (που βρίσκεται και στους βασικούς αναδόχους των εκδόσεων), που αναμένει αισθητά χαμηλότερο όγκο εκδόσεων, εκτιμώντας πως θα κινηθεί στα 10 δισ. ευρώ, με έξι εξόδους στις αγορές, εκ των οποίων η μία για την έκδοση «πράσινου» κρατικού τίτλου.

Σύμφωνα με τη DZ Bank, εκτός από το δημοσιονομικό έλλειμμα που αναμένεται κοντά στα 8 δισ. ευρώ, οφείλονται επίσης αποπληρωμές δανείων περίπου 3,6 δισ. ευρώ και λήξεις ομολόγων περίπου 4,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Ελλάδα θα μπορούσε επίσης να καλύψει τις ανάγκες αναχρηματοδότησης, τουλάχιστον εν μέρει, από τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα ύψους περίπου 32 δισ. ευρώ. Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο έχει αποπληρώσει σχεδόν πλήρως το χρέος προς το ΔΝΤ, καθώς απομένουν μόνο 1,7 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή συζητείται η πλήρης αποπληρωμή μέρους των διακρατικών δανείων (GLFs).

Η DZ Bank τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει ξεκινήσει προετοιμασίες για την έκδοση «πράσινου» κρατικού τίτλου κατά το β΄εξάμηνο του 2022, με την Ελλάδα να γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη με αξιολόγηση χαμηλότερη από το investment grade, η οποία θα εκδόσει «πράσινα» ομόλογα.

Ευρύτερα, σύμφωνα την DZ Bank, οι δανειακές ανάγκες των χωρών της Ευρωζώνης θα διαμορφωθούν το 2022 στα 1,2 τρισ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 1,265 τρισ. ευρώ του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider