Προσεχτικές κινήσεις στις ευρωαγορές πριν από την Fed - Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσεχτικές κινήσεις στις ευρωαγορές πριν από την Fed - Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
Απώλειες για τα χρηματιστήρια της Βρετανίας και της Ισπανίας στο μέσο της εβδομάδας.

Με μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση για το μέσο της εβδομάδας τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Πέρα από τις ανακοινώσεις της Fed, οι αγορές αναμένουν και τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας (BoE) ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν και οι δηλώσεις της διοικήτριας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάνρτ, για το ότι η ευρωτράπεζα θεωρεί «μάλλον απίθανη» την αύξηση των βασικών επιτοκίων της εντός του 2022.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,31% στις 481.04 μονάδες, φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,30% στις 4.308 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,40% στις 7.245 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ανέβηκε 0,04% στις 15.960 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ισχυροποιήθηκε 0,34% στις 6.950 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έγραψε κέρδη 0,64% στις 27.364 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διολίσθησε 0,86% στις 9.027 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η BMW ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη γ' τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς οι υψηλότερες τιμές αυτοκινήτων και η προώθηση των πιο κερδοφόρων μοντέλων βοήθησαν την εταιρεία να αντισταθμίσει τη μείωση της παραγωγής εξαιτίας της έλλειψης τσιπ.

Παράλληλα, η Lufthansa εμφάνισε απρόσμενα κέρδη καθώς η ζήτηση για μεταφορά φορτίων αυξήθηκε, ενώ αναμένει πως το άνοιγμα των αμερικανικών συνόρων θα συμβάλει στο να διατηρηθούν τα κέρδη έως τα τέλη του έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 250 εκατ. δολάρια για να αγοράσει βιώσιμα καύσιμα αεροσκαφών την επόμενη τριετία.

Μάκρο

Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στον απόηχο της ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην Ισπανία, υπερτετραπλασιάστηκε τον Σεπτέμβριο o αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε σχεδόν 4,7 εκατ., σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί και οι χαλαρότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί προσέλκυσαν περισσότερους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικότητα στην Wall Street, πριν από τις αποφάσεις της Fed για το tapering

gazzetta
gazzetta reader insider insider