Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της Fed
Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή των αποφάσεων της συνεδρίασης της Fed. 

Τελευταία ενημέρωση: 02:40 μ.μ.

Ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή των αποφάσεων της συνεδρίασης της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,13%. Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει οριακά κέρδη 0,03%, στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 0,13%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,42%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,56%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,95%.

H Fed αναμένεται να ανακοινώσει ότι ξεκινά τη μείωση (tapering) του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων, ύψους 120 δισ. δολαρίων, με σκοπό την ολοκλήρωσή του στα μέσα του 2022, ενώ εκτιμάται πως θα υπάρξουν ενδείξεις των προθέσεων της Κεντρικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις της συνόδου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, COP26. Η σύνοδος θεωρείται ευρέως ως μια ευκαιρία για τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν αποφασιστική δράση για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα, ωστόσο οι ελπίδες είναι μικρές για φιλόδοξους στόχους.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η BMW ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη γ' τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς οι υψηλότερες τιμές αυτοκινήτων και η προώθηση των πιο κερδοφόρων μοντέλων βοήθησαν την εταιρεία να αντισταθμίσει τη μείωση της παραγωγής εξαιτίας της έλλειψης τσιπ.

Παράλληλα, η Lufthansa εμφάνισε απρόσμενα κέρδη καθώς η ζήτηση για μεταφορά φορτίων αυξήθηκε, ενώ αναμένει πως το άνοιγμα των αμερικανικών συνόρων θα συμβάλει στο να διατηρηθούν τα κέρδη έως τα τέλη του έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 250 εκατ. δολάρια για να αγοράσει βιώσιμα καύσιμα αεροσκαφών την επόμενη τριετία.

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων BC Partners ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Pet City, της μεγαλύτερης εταιρείας στον κλάδο προϊόντων και υπηρεσιών κατοικίδιων ζώων στην Ελλάδα.

Στα Μάκρο, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στον απόηχο της ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην Ισπανία, υπερτετραπλασιάστηκε τον Σεπτέμβριο o αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε σχεδόν 4,7 εκατ., σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί και οι χαλαρότεροι ταξιδιωτικοί περιορισμοί προσέλκυσαν περισσότερους επισκέπτες.

Νωρίτερα στην Ασία, ο Hang Seng υποχώρησε 0,52%, ενώ στην Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε στο -0,2% και ο Shenzhen Component στο -0,07%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα έχασε 1,25%, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κέρδισε 0,93%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία ήταν κλειστός λόγω αργίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 - Πάνω από τις 36.000 μονάδες «σκαρφάλωσε» ο Dow Jones

gazzetta
gazzetta reader insider insider