Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές στο ξεκίνημα του Νοεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές στο ξεκίνημα του Νοεμβρίου
Το επενδυτικό ενδιαφέρον να απομακρύνεται σταδιακά από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων και να στρέφεται στις κρίσιμες συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις πρώτες συνεδριάσεις του Νοεμβρίου οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να απομακρύνεται σταδιακά από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων και να στρέφεται στις κρίσιμες συνεδριάσεις των Κεντρικών Τραπεζών που είναι προγραμματισμένες εντός της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 478,87 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,71%, με όλους τους επιμέρους κλάδους να κλείνουν σε θετικό έδαφος.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 15.806 μονάδες με κέρδη 0,75%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.893 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,92%.

Κέρδη 0,71% και για τον βρετανικό FTSE 100 που έκλεισε στις 7.288 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 27.206 μονάδες με ισχυρά κέρδη 1,23%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε με κέρδη 1,38% στις 9.182 μονάδες.

Στο ταμπλό, απώλειες 0,8% σημείωσε η μετοχή της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας Barclays, στον απόηχο της ανακοίνωσης της αποχώρησης του CEO Τζες Στάνλεϊ από την διοίκηση της εταιρείας, καθώς η έρευνα για την σχέση του με τον Τζέφρι Επστάιν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στον αντίποδα, κέρδη 1,2% κατέγραψε ο τίτλος της low cost αεροπορικής εταιρείας Ryanair, η οποία ανακοίνωσε κέρδη στο τρίμηνο για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάκρο

Σημαντική και απρόσμενη συρρίκνωση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Αναλυτικά, σε μηνιαίο επίπεδο οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2,5% έναντι αύξησης 1,1% τον Αύγουστο και αντί αύξησης 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε ετήσιο επίπεδο, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 0,9% έναντι αύξησης 0,4% για τον Σεπτέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 1,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αποχωρεί ο CEO της Barclays, λόγω έρευνας για τον Τζέφρι Επστάιν

«Μάζεμα» απωλειών και αύξηση εσόδων από την Ryanair - Προς αποχώρηση από το χρηματιστήριο του Λονδίνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider