Ξένα Χρηματιστήρια
26-10-2021 | 19:14

Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές με «καύσιμο» από τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές με «καύσιμο» από τα εταιρικά αποτελέσματα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Τρίτης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες έδωσαν ώθηση στους επενδυτές.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 475,74 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,75%, με τον κλάδο της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας να οδηγεί την άνοδο, ενισχυμένος κατά 1,9%, ενώ όλοι οι επιμέρους κλάδοι έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 1,01% και έκλεισε στις 15.757 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 6.766 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,8%.

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,76% στις 7.277 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 26.790 μονάδες, με άνοδο 0,58%.

Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον ισπανικό IBEX 35, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 9.001 μονάδες, με κέρδη 0,9%.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 11% σημείωσε η μετοχή της φινλανδικής ενεργειακής εταιρείας Wartsila , η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών σχετικά με την κερδοφορία της, ενώ στον αντίποδα απώλειες της τάξης του 7,9% σημείωσε ο τίτλος της σουηδικής SKF.

Εταιρικά νέα

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα οικονομικά της αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της ελβετικής τράπεζας UBS η οποία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, ποσό αυξημένο από τα 2 δισ. δολάρια που ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως το ποσό αυτό θα ανερχόταν κοντά στα 1,57 δισ. δολάρια σύμφωνα με την Refinitiv, ενώ η μετοχή της τράπεζας σημείωσε κέρδη 1,3% στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Παράλληλα, η γαλλική Careffour και η Uber ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη της συνεργασίας τους για την μεταφορά ειδών σούπερ μάρκετ στους κατοίκους του Παρισιού, με την μετοχή της Careffour να ενισχύεται σήμερα κατά 0,9%.

Καλύτερα των προβλέψεων ήταν τα αποτελέσματα γ' τριμήνου και της εταιρείας παραγωγής ελαστικών αυτοκινήτων Michelin, ενώ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν και τα κέρδη β' τριμήνου της Logitech, η οποία έκανε λόγο για σημαντική αύξηση της ζήτησης για εξοπλισμό γραφείου κατά το τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων το γ' τρίμηνο