Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές με «καύσιμο» από τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές με «καύσιμο» από τα εταιρικά αποτελέσματα
Οι εταιρικές ανακοινώσεις έδωσαν ώθηση στους επενδυτές και έφεραν θετικά πρόσημα στις αγορές.

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της Τρίτης στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες έδωσαν ώθηση στους επενδυτές.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 475,74 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,75%, με τον κλάδο της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας να οδηγεί την άνοδο, ενισχυμένος κατά 1,9%, ενώ όλοι οι επιμέρους κλάδοι έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 1,01% και έκλεισε στις 15.757 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 6.766 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,8%.

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,76% στις 7.277 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 26.790 μονάδες, με άνοδο 0,58%.

Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον ισπανικό IBEX 35, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 9.001 μονάδες, με κέρδη 0,9%.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 11% σημείωσε η μετοχή της φινλανδικής ενεργειακής εταιρείας Wartsila , η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών σχετικά με την κερδοφορία της, ενώ στον αντίποδα απώλειες της τάξης του 7,9% σημείωσε ο τίτλος της σουηδικής SKF.

Εταιρικά νέα

Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα οικονομικά της αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της ελβετικής τράπεζας UBS η οποία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, ποσό αυξημένο από τα 2 δισ. δολάρια που ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως το ποσό αυτό θα ανερχόταν κοντά στα 1,57 δισ. δολάρια σύμφωνα με την Refinitiv, ενώ η μετοχή της τράπεζας σημείωσε κέρδη 1,3% στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Παράλληλα, η γαλλική Careffour και η Uber ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη της συνεργασίας τους για την μεταφορά ειδών σούπερ μάρκετ στους κατοίκους του Παρισιού, με την μετοχή της Careffour να ενισχύεται σήμερα κατά 0,9%.

Καλύτερα των προβλέψεων ήταν τα αποτελέσματα γ' τριμήνου και της εταιρείας παραγωγής ελαστικών αυτοκινήτων Michelin, ενώ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν και τα κέρδη β' τριμήνου της Logitech, η οποία έκανε λόγο για σημαντική αύξηση της ζήτησης για εξοπλισμό γραφείου κατά το τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων το γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider