Ευρωαγορές: Κέρδη εν μέσω ανάμικτων συναισθημάτων για την οικονομική ανάκαμψη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Κέρδη εν μέσω ανάμικτων συναισθημάτων για την οικονομική ανάκαμψη
Κλείσιμο με κέρδη πέτυχαν οι ευρωπαίοι αγοραστές την Τετάρτη στις διαπραγματεύσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν μέσω ανάμικτων αισθημάτων και ενδείξεων για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Κλείσιμο με κέρδη πέτυχαν οι ευρωπαίοι αγοραστές την Τετάρτη στις διαπραγματεύσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν μέσω ανάμικτων αισθημάτων και ενδείξεων για την παγκόσμια ανάκαμψη. Και σήμερα, οι επενδυτές είχαν να αξιολογήσουν πλήθος εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, αλλά και στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 470,07 μονάδες με άνοδο 0,32%.

Ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,13% στις 4.172 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,08% στις 7.223 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,05% στις 15.522 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,54% στις 6.705 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ισχυροποιήθηκε 0,94% στις 26.581 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 0,24% στις 9.017 μονάδες.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σε, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρετανία και Γερμανία εντείνουν τις ανησυχίες για το κατά πόσο το κύμα ανατιμήσεων θα επηρεάσει την πορεία της ανάκαμψης στο τέλος του τρέχοντος έτους και στις αρχές του 2022. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι ο πληθωρισμός αποτελεί πρόκληση για την Ευρώπη, αλλά εκτιμά ότι οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε προσωρινούς παράγοντες και ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις κεντρικές τράπεζες.

Οριακή πτώση σημείωσε ο πληθωρισμός στη Βρετανία για τον Σεπτέμβριο, σε ετήσιο και μηνιαίο βαθμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS). Ειδικότερα, σε ετήσιο επίπεδο ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 3,1% έναντι 3,2% τον Σεπτέμβριο του 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Νέα αύξηση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis). Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε ετήσιο επίπεδο ο δείκτης PPI διαμορφώθηκε στο 14,2% από 12% τον Σεπτέμβριο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 12,8%

Εταιρικά νέα

Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις οργανικές πωλήσεις στο σύνολο του έτους προχώρησε η Nestle, καθώς κατέγραψαν άνοδο τους πρώτους εννέα μήνες του 2021. Ο ελβετικός κολοσσός τροφίμων και ποτών ανακοίνωσε πωλήσεις 63,29 δισ. ελβετικών φράγκων (68,60 δισ. δολάρια) για την περίοδο του 9μήνου, από τα 61,91 δισ. ελβετικά φράγκα το προηγούμενο έτος, με τους αναλυτές να αναμένουν 62,93 δισ. ελβετικά φράγκα. Οι οργανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 7,6%.

Σε αναβάθμιση των προβλέψεων της για τα έσοδα του 2021 προχώρησε η Deliveroo, μετά από τη σημαντική αύξηση στην αξία των παραγγελιών που κατέγραψε η βρετανική εταιρεία παραδόσεων φαγητού στο γ' τρίμηνο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας, η συνολική αξία των παραγγελιών ανήλθε σε 74,6 εκατ. στερλίνες έναντι 45,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020, σημειώνοντας αύξηση 58%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider